ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Ο σεφ μαγειρεύει και οι γάτες του το απολαμβάνουν

Ιαπωνία: Ο σεφ μαγειρεύει και οι γάτες του το απολαμβάνουν
Στα πιάτα που ετοιμάζει ο Ιάπωνας μάγειρας του κάνουν παρέα οι δύο γατούλες του, οι οποίες μοιάζουν να απολαμβάνουν τα όσα δημιουργεί το αφεντικό τους. Screen Grab / YouTube

Ο διάσημος Ιάπωνας μάγειρας, Τζουν Γιοσιζούκι, ο οποίος έχει γίνει γνωστός για τις γαστρονομικές δημιουργίες του μέσω του YouTube, ετοίμασε σπιτικά ιαπωνικά ζυμαρικά παρέα με τις γάτες του.

Το πρώτο σετ ζυμαρικών ονομάζεται Sanshoku Dango, το οποίο κυκλοφορεί σε τρία χρώματα, καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει μια εποχή. Το δεύτερο σετ ζυμαρικών που ονομάζεται Mitarashi Dango και είναι ψημένο στη σχάρα και σερβίρεται με μια γλυκιά σάλτσα.

«Αυτή τη φορά φτιάχνω παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά που ονομάζονται Sanshoku Dango και Mitarashi Dango. Τα Sanshoku Dango είναι τρία διαφορετικά χρωματιστά ζυμαρικά και τα Mitarashi Dango είναι ψητά ζυμαρικά στη σχάρα με γλυκό σιρόπι σάλτσας σόγιας», λέει ο Γιοσιζούκι.

Τα τρία χρώματα είναι συνήθως ροζ, λευκό και πράσινο. Μια από τις θεωρίες υποστηρίζει ότι το ροζ χρώμα συμβολίζει την κερασιά και την άνοιξη, το λευκό το χιόνι και το χειμώνα και το πράσινο το γρασίδι και το καλοκαίρι.

Στα πιάτα που ετοιμάζει ο Ιάπωνας μάγειρας του κάνουν παρέα οι δύο γατούλες του, οι οποίες μοιάζουν να απολαμβάνουν τα όσα δημιουργεί το αφεντικό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ