ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πλήγμα σε πολεμικό εργοστάσιο στο Ντίνπρο - Ξαναχτυπούν στα ανατολικά οι Ρώσοι

Ουκρανία: Πλήγμα σε πολεμικό εργοστάσιο στο Ντίνπρο - Ξαναχτυπούν στα ανατολικά οι Ρώσοι
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν επίσης, τρία ουκρανικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα AP Photo/Evgeniy Maloletka

Μία εργοστασιακή μονάδα στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο που παρήγαγε εξαρτήματα των βαλλιστικών πυραύλων Tochka-U κατέστρεψαν σήμερα Σάββατο οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες ξαναχτυπούν πλέον με σφοδρότητα στα ανατολικά. 

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν επίσης, τρία ουκρανικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκούέδωσε διαταγή για κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία .

Συγκεκριμένα, διέταξε τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που επιχειρούν σε όλες τις περιοχές να κλιμακώσουν τη διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων, με στόχο την προληπτική αποτροπή βομβαρδισμών στην ανατολική Ουκρανία και άλλες περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Σοϊγκού «έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες για την περαιτέρω κλιμάκωση της δράσης των στρατιωτικών μονάδων σε όλες τις περιοχές που διεξάγονται πολεμικές επιχειρήσεις, ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα πραγματοποίησης μαζικής επίθεσης από την κυβέρνηση του Κιέβου, με ρουκέτες ή πυρά πυροβολικού κατά πολιτικών υποδομών και κατοικημένων περιοχών στον Ντονμπάς, αλλά και άλλες περιοχές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ