Ουκρανία: Πλήγμα σε πολεμικό εργοστάσιο στο Ντίνπρο - Ξαναχτυπούν στα ανατολικά οι Ρώσοι
Ανανεώθηκε:
Μία εργοστασιακή μονάδα στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο που παρήγαγε εξαρτήματα των βαλλιστικών πυραύλων Tochka-U κατέστρεψαν σήμερα Σάββατο οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες ξαναχτυπούν πλέον με σφοδρότητα στα ανατολικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν επίσης, τρία ουκρανικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.
Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκούέδωσε διαταγή για κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία .
Συγκεκριμένα, διέταξε τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που επιχειρούν σε όλες τις περιοχές να κλιμακώσουν τη διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων, με στόχο την προληπτική αποτροπή βομβαρδισμών στην ανατολική Ουκρανία και άλλες περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Σοϊγκού «έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες για την περαιτέρω κλιμάκωση της δράσης των στρατιωτικών μονάδων σε όλες τις περιοχές που διεξάγονται πολεμικές επιχειρήσεις, ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα πραγματοποίησης μαζικής επίθεσης από την κυβέρνηση του Κιέβου, με ρουκέτες ή πυρά πυροβολικού κατά πολιτικών υποδομών και κατοικημένων περιοχών στον Ντονμπάς, αλλά και άλλες περιοχές».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Νέα ρωσικά πλήγματα στο Ντονμπάς - Ανησυχία για πύραυλους σε πυρηνικό σταθμό
Ουκρανία: Εντολή Σοϊλού για κλιμάκωση των επιχειρήσεων στα ανατολικά
Ένοπλες επιθέσεις σε πολλές πόλεις στο Μάλι - «Υπό έλεγχο η κατάσταση» λέει ο στρατός
16:02
Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Αναστάτωση από ψυχιατρικό ασθενή που έβγαλε όπλο στο προαύλιο - Ήταν ρέπλικα
15:50
Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο
15:40
Τροχαίο ατύχημα στον Κηφισό: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του - Δυσχέρεια στο ρεύμα προς Πειραιά
15:27