ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοί είναι οι φίλοι της Ρεάλ που έπεσαν θύματα των τζιχαντιστών (pics)

Αυτοί είναι οι φίλοι της Ρεάλ που έπεσαν θύματα των τζιχαντιστών (pics)
REUTERS / STRINGER

Φωτογραφίες που απεικονίζουν τους Ιρακινούς οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης που το απόγευμα της Παρασκευής βρήκαν τραγικό θάνατο όταν τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν σε λέσχη οπαδών της «βασίλισσας» στη Σαμάρα και άνοιξαν πυρ, κυκλοφόρησαν στα social media.

Η επίθεση και η εν ψυχρώ δολοφονία 15 ανθρώπων έχει προκαλέσει αποτροπιασμό και οργή στην Ισπανία.

«Η ισπανική κυβέρνηση καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα εναντίον μιας λέσχης φίλων της Ρεάλ Μαδρίτης στην πόλη Σαμάρα του Ιράκ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η επίθεση αυτή είναι ειδεχθής καθώς στόχος της ήταν πολίτες που το μόνο που ήθελαν ήταν να παρακολουθήσουν ένα αθλητικό γεγονός», συνεχίζει το υπουργείο.

Την επίθεση, που αποκάλυψε πρώτη η αθλητική εφημερίδα AS, καταδίκασε και ο πρόεδρος της Λίγκα, Χαβιέρ Τέμπας, εκφράζοντας τη λύπη του επειδή το ποδόσφαιρο μπαίνει στο στόχαστρο τρομοκρατών.

«Επρόκειτο να ταξιδέψουμε εντός του μήνα στο Ιράκ αλλά αναγκαστήκαμε να το αναβάλουμε για λόγους ασφαλείας. Θα επιστρέψουμε για να στηρίξουμε τον λαό του Ιράκ», έγραψε ο Τέμπας, στα ισπανικά και τα αραβικά, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η Ρεάλ σε ανακοίνωσή της εκφράζει επίσης τη βαθύτατη θλίψη της για αυτή τη «φρικτή επίθεση» εναντίον των «μελών μιας πένια» (λέσχης οπαδών) στο Ιράκ.

Η ομάδα ανακοίνωσε ότι οι παίκτες θα αγωνιστούν αύριο φορώντας μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους και σεβασμού στα θύματα.

«Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός θα είναι πάντα πεδία συνάντησης, ομόνοιας και ειρήνης και ποτέ δεν θα νικηθούν από την άγρια τρομοκρατία», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ