ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αναφορές για απόπειρα δηλητηρίασης του Νικολάι Πατρούσεφ, «δεξί χέρι» του Πούτιν

Ρωσία: Αναφορές για απόπειρα δηλητηρίασης του Νικολάι Πατρούσεφ, «δεξί χέρι» του Πούτιν
Ο ηλικίας 71 ετών Νικολάι Πετρούσεφ (Α) θεωρείται το «δεξί χέρι» του Βλαντιμίρ Πούτιν Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Πληροφορίες περί απόπειρας δηλητηρίασης του Νικολάι Πατρούσεφ, στενού συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν και πρώην επικεφαλής της FSB, μεταδίδει το General SVR, κανάλι Ρώσων αντιφρονούντων στο Telegram.

Ο ηλικίας 71 ετών Νικολάι Πατρούσεφ είχε διατελέσει επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) και γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κρεμλίνου, και θεωρείται «δεξί χέρι» του Ρώσου προέδρου.

Κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε το General SVR, και δεν δύναται να επαληθευτούν άμεσα, ο Πατρούσεφ επέζησε πρόσφατα απόπειρας δηλητηρίασης.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο νοιώθοντας αδιαθεσία και οι τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε κατέδειξαν ότι είχε προσβληθεί από ένα «συνθετικό δηλητήριο», σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο κανάλι στο Telegram.

Ο πρώην επικεφαλής της FSB θεωρείται ότι πρόκειται για το πρόσωπο στο οποίο ο Πούτιν παραδίδει την εξουσία όταν απουσιάζει για ιατρικούς λόγους, καθώς και βασικός «αρχιτέκτονας» του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο γιος του, Ντμίτρι, διατελεί υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας, και ορισμένοι τον θεωρούν πιθανό διάδοχο του Πούτιν.

Διαχειριστές του καναλιού General SVR εμφανίζονται Ρώσοι αντιφρονούντες και συγκεκριμένα πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου που φέρεται να διατηρεί εσωτερική πληροφόρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ