ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα ορίσει τους όρους για την ειρήνη στην Ουκρανία

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα ορίσει τους όρους για την ειρήνη στην Ουκρανία
«Η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους της. Θα υπάρξει ειρήνη με τους όρους μας», είπε ο Μεντβέντεφ AP/Yekaterina Shtukina

«H Ρωσία θα επικρατήσει στην Ουκρανία και θα ορίσει τους όρους για μια μελλοντική συμφωνία με το Κίεβο», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΡωσίαςΝτμίτρι Μεντβέντεφ, την Τρίτη.

«Η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους της. Θα υπάρξει ειρήνη με τους όρους μας», είπε ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram.

Ο πρώην ηγέτης της Ρωσίας, που θεωρείτο κάποτε στη Δύση πιθανός εταίρος, γίνεται όλο και περισσότερο φιλοπόλεμος στις θέσεις του και σκληρός στις επικρίσεις του για τη Δύση αφότου η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, είχε δηλώσει την Κυριακή πως η άρνηση της Ουκρανίας και των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ να αναγνωρίσουν την εξουσία της Μόσχας στην Κριμαία, αποτελεί μία συστημική απειλή για τη Μόσχα.

Η Ρωσία κατέλαβε την χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα από την Ουκρανία το 2014, με την ανατροπή από διαδηλώσεις, ενός Ουκρανού προέδρου που είχε την υποστήριξη της Μόσχας.

Η Μόσχας υποστήριξε τότε, τους αποσχιστές στην περιοχή του Ντονμπάς στα ανατολικά της Ουκρανίας.

«Αν κάποιο άλλο κράτος, όπως η Ουκρανία και τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η Κριμαία δεν είναι ρωσική, τότε, αυτό το κράτος είναι μία συστημική απειλή για εμάς» δήλωσε ο Μεντβέντεφ απευθυνόμενος σε βετεράνους του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ