ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέος ρωσικός στόχος η κατάληψη σημαντικών εθνικών υποδομών

Ουκρανία: Νέος ρωσικός στόχος η κατάληψη σημαντικών εθνικών υποδομών
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν την Πέμπτη ότι σκότωσαν 111 Ρώσους στρατιώτες στα νότια και τα ανατολικά την περασμένη ημέρα AP Photo/Nariman El-Mofty

Τον πόλεμο στην Ουκρανία συνεχίζουν για 148ή ημέρα οι ρωσικές δυνάμεις, με τη Μόσχα να διαμηνύει πλέον απροκάλυπτα, ότι οι επιδιώξεις της δεν περιορίζονται μόνο στον Ντονμπάς ,αλλά έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια του πεντάμηνου πολέμου.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη, οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι πιθανό να πλησιάζουν στο δεύτερο μεγαλύτερο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Vuhlehirska.

Πρόκειται για θερμικό σταθμό παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Ντονέτς.

«Η Ρωσία θέτει ως προτεραιότητα την κατάληψη σημαντικών εθνικών υποδομών, όπως τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στην επικαιροποιημένη ενημέρωσή του για την πορεία των πολεμικών εξελίξεων στην Ουκρανία.

Το ίδιο υπουργείο πρόσθεσε επίσης, ότι η πιθανό η Ρωσία να προσπαθήσει να διασπάσει τη γραμμή άμυνας των Ουκρανών στην αναφερόμενη περιοχή, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Μόσχας για την ανάκτηση της δυναμικής των πολεμικών επιχειρήσεων στο νότιο τομέα των πολεμικών επιχειρήσεων, καθώς προωθεί τις δυνάμεις της προς τις πόλεις Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν την Πέμπτη ότι σκότωσαν 111 Ρώσους στρατιώτες στα νότια και τα ανατολικά την περασμένη ημέρα.

Την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφδήλωσε ότι οι γεωγραφικοί στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Μόσχας στην Ουκρανία δεν περιορίζονται πλέον στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς αλλά περιλαμβάνουν έναν αριθμό άλλων εδαφών.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι οι στόχοι της Ρωσίας θα επεκταθούν ακόμα πιο πέρα εάν η Δύση παραδώσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Η γεωγραφία είναι τώρα διαφορετική. Δεν είναι μόνο οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, είναι επίσης οι περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και μια σειρά από άλλα εδάφη, και η διαδικασία αυτή συνεχίζεται, με σταθερό και ανυποχώρητο τρόπο», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ria-Novosti και το δίκτυο RT.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ