ΚΟΣΜΟΣ

Δικαστικής διαμάχης συνέχεια για Άμπερ Χερντ και Τζόνι Ντεπ - Έφεση κατέθεσε η ηθοποιός

Δικαστικής διαμάχης συνέχεια για Άμπερ Χερντ και Τζόνι Ντεπ - Έφεση κατέθεσε η ηθοποιός
Οι δύο ηθοποιοί χώρισαν το 2017 και σύντομα ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη τους, η οποία ως φαίνεται θα έχει συνέχεια AP Photo/Steve Helber, Pool, File

Έφεση κατέθεσαν οι συνήγοροι της Άμπερ Χερντ κατά της απόφασης του δικαστηρίου της Βιρτζίνια που δικαιίωσε τον πρώην σύζυγο και αντίδικό της, Τζόνι Ντεπ, στη μήνυση που είχε υποβάλει εις βάρος της για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Θεωρούμε ότι το δικαστήριο έκανε λάθη που εμπόδισαν μια δίκαιη ετυμηγορία σύμφωνα με την Πρώτη Τροπολογία. Ως εκ τούτου, ασκούμε έφεση κατά της ετυμηγορίας», αναφέρει ανακοίνωση εκπροσώπου της Άμπερ Χερντ.

«Αν και συνειδητοποιούμε ότι η σημερινή κατάθεση [της έφεσης] θα πυροδοτήσει 'φωτιές' στο Twitter, υπάρχουν βήματα που πρέπει να κάνουμε για να διασφαλίσουμε την απόδοση Δικαιοσύνης» ανέφερε αφότου οι συνήγοροι της Χερν κατέθεσαν έφεση στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Κομητείας Φέρφαξ.

Ο Τζονι Ντεπ μήνυσε την Χερντ για 50 εκατομμύρια δολάρια, ισχυριζόμενος ότι τον δυσφήμισε σε ένα άρθρο της Washington Post του 2018, στο οποίο έγραψε για την εμπειρία της με την ενδοοικογενειακή βία, αν και δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε εκείνον. Εκείνη τον μήνυσε για 100 εκατομμύρια δολάρια.

Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για συκοφαντική δυσφήμιση, αν και οι ένορκοι επιδίκασαν μεγαλύτερη αποζημίωση στον Ντεπ.

Το δικαστήριο της Βιρτζίνια έκρινε συγκεκριμένα ότι η Άμπερ Χερντ δυσφήμησε τον Τζόνι Ντεπ, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, επιδικάζοντας στον ηθοποιό αποζημίωση ύψους 15 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα δικαίωσε εν μέρει την Χερντ, η οποία είχε απαντήσει με δική της αγωγή με αφορμή τις δηλώσεις δικηγόρου του Ντεπ, που είχε χαρακτηρίσει «φάρσα» τις κατηγορίες της, επιδικάζοντάς της αποζημίωση ύψους 2 εκατ. δολαρίων.

Στο πλαίσιο της πολύκροτης δίκης, μπροστά στους ενόρκους κατέθεσαν δεκάδες μάρτυρες, ενώ ντοκουμέντα αποκάλυψαν λεπτομέρειες της κοινής ζωής του ζευγαριού που έγιναν πρωτοσέλιδο σε όλη την υφήλιο.

Οι δύο ηθοποιοί χώρισαν το 2017 και σύντομα ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη τους, η οποία ως φαίνεται θα έχει συνέχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ