Ιαπωνία: Στον ωκεανό ύδατα από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα
Ανανεώθηκε:
Οι αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο των πυρηνικών εργοστασίων στην Ιαπωνία αποδέχτηκαν ένα σχέδιο για την απελευθέρωση ύδατος στον ωκεανό, από τον καταστραμμένο πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα, όπως μετέδωσε σήμερα, το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
Οι αρχές χαρακτήρισαν ως ασφαλή, την απελευθέρωση ύδατος από τον αναφερόμενο πυρηνικό σταθμό. Οι ποσότητες ύδατος που θα απελευθερωθούν τελούν υπό ειδική διαχείριση και περιέχουν ίχνη από τρίτιο, σύμφωνα με την ίδια δημοσιογραφική αναφορά.
Οι ποσότητες υδάτων που θα απελευθερωθούν χρησιμοποιήθηκαν για την ψύξη των πυρηνικών αντιδραστήρων στην πυρηνική μονάδα παραγωγής ενέργειας στη Φουκουσίμα κατά το καταστροφικό περιστατικό του 2011, ενώ τώρα έχουν αποθηκευτεί σε υπόγειους χώρους της αναφερόμενης εγκατάστασης.
Την 11η Μαρτίου 2011, ένας καταστροφικός σεισμός 9,0 βαθμών έπληξε τη χώρα, προκαλώντας τσουνάμι το οποίο σφυροκόπησε τις ιαπωνικές ακτές και οδήγησε στην πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα.
Η τριπλή καταστροφή που έπληξε την Ιαπωνία πριν από δέκα χρόνια άφησε πίσω 18.500 νεκρούς και αγνοούμενους, κυρίως εξαιτίας των σεισμικών κυμάτων.
Το πυρηνικό δυστύχημα στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι έκανε ακατοίκητες ολόκληρες πόλεις για χρόνια, εκτοπίζοντας περισσότερους από 300.000 ανθρώπους.
Τα χρόνια που ακολούθησαν εκτεταμένες επιχειρήσεις καθαρισμού και απολύμανσης έχουν επιτρέψει σε κάποιους κατοίκους να επιστρέψουν στη ζώνη εξαίρεσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καμία ευθύνη της κυβέρνησης της Ιαπωνίας για τις ζημιές από την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα
Σάκκαρη για την πρόταση γάμου από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Είμαι ένα πολύ τυχερό κορίτσι» (vid)
13:54
Ιράν: «Τυχόν παρέμβαση των ΗΠΑ κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει την περιοχή»
13:45
ΕΛΣΤΑΤ: Υποχώρησε στο 8,2% η ανεργία τον Νοέμβριο
13:36
Γονείς για δεύτερη φορά ο ηθοποιός Τομ Χίντλστον και η σύζυγός του Ζάουι Άστον
13:27