ΚΟΣΜΟΣ

Σοβαρά επεισόδια με νεκρούς και τραυματίες σε νεκροταφείο στη Μόσχα

Σοβαρά επεισόδια με νεκρούς και τραυματίες σε νεκροταφείο στη Μόσχα
twitter

Σοβαρά επεισόδια με τουλάχιστον δύο νεκρούς σημειώθηκαν σε νεκροταφείο στη Μόσχα, όπου συμμετείχαν τουλάχιστον 400 άτομα, κυρίως μετανάστες, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι μεταξύ άλλων με ρόπαλα, ραβδιά και μεταλλικές βέργες.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο rt, ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ παρενέβησαν δυνάμεις της αστυνομίας και η εθνική ασφάλεια, προκειμένου να σταματήσουν τα επεισόδια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, εκτός από τους δύο νεκρούς υπάρχουν και 10 τραυματίες.

Τουλάχιστον 50 άτομα συνελήφθησαν, ενώ τρεις επιχείρησαν να ξεφύγουν με αμάξι, οπότε και παρέσυραν και σκότωσαν δύο ανθρώπους. Τα επεισόδια στο νεκροταφείο δεν ξέσπασαν λόγω ζητημάτων εθνικότητας, αλλά εξαιτίας διαμάχης μεταξύ συμμοριών, ανέφερε το Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών.

Εργαζόμενος στο νεκροταφείο ανέφερε στο Ria Novosti ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί εδώ και πολύ καιρό. “Εισέβαλαν μέσα από όλες τις πλευρές και άρχισαν να χτυπάνε τους πάντες κα να πυροβολούν σε αμάξια, ακριβώς μπροστά από τους πελάτες”, ανέφερε.

Ανάμεσα στα όπλα που κατασχέθηκαν είναι και πολλά τουφέκια, που χρησιμοποιήθηκαν για να τρομάξουν τον ‘εχθρό’, ενώ η αστυνομία ανακάλυψε και άλλου είδους αυτοσχέδια όπλα. Συντρίμμια και σφαίρες είναι διάσπαρτα σε όλο το νεκροταφείο, το οποίο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ