ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρωσικός βομβαρδισμός σχολείου στο Κραματόρσκ - «Ήταν έδρα στρατιωτών» ισχυρίζεται η Μόσχα

Ουκρανία: Ρωσικός βομβαρδισμός σχολείου στο Κραματόρσκ - «Ήταν έδρα στρατιωτών» ισχυρίζεται η Μόσχα
AP Photo/Evgeniy Maloletka

Οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέσυραν τρία πτώματα από ένα σχολείο που χτυπήθηκε από ρωσική επιδρομή στο Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Προηγούμενες αναφορές από την ουκρανική πλευρά ανέφεραν ότι βρέθηκε ένα πτώμα, ενώ ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ ισχυρίστηκε ότι το χτύπημα σκότωσε πάνω από 300 Ουκρανούς στρατιώτες που είχαν έδρα στο σχολείο.

Το γραφείο της ουκρανικής προεδρίας ανακοίνωσε ότι στο Κραματόρσκ, στην επαρχία του Ντονέτσκ, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν ένα σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε 85 κτήρια κατοικιών.

«Οι ρωσικές επιδρομές σε σχολεία και νοσοκομεία είναι πολύ οδυνηρές και αντικατοπτρίζουν τον πραγματικό στόχο της Μόσχας να μετατρέψει ειρηνικές πόλεις σε ερείπια», είπε ο κυβερνήτης του Ντόνετσκ, Πάβλο Κυριλένκο, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του προς τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν την Πέμπτη ότι σκότωσαν 111 Ρώσους στρατιώτες στα νότια και τα ανατολικά την περασμένη ημέρα, καθώς τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας έδειξαν ότι οι στόχοι του Κρεμλίνου είχαν αυξηθεί κατά τη διάρκεια του πεντάμηνου πολέμου.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti την Τετάρτη ότι τα στρατιωτικά «καθήκοντα» της Ρωσίας στην Ουκρανία υπερβαίνουν πλέον την περιοχή του Ντονμπάς. Πρόσθεσε ότι οι στόχοι της Μόσχας θα επεκταθούν περαιτέρω εάν η Δύση συνεχίσει να προμηθεύει το Κίεβο με όπλα μεγάλου βεληνεκούς, όπως τα συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας των ΗΠΑ (HIMARS).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ