ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις ισλαμιστές και δύο αστυνομικοί νεκροί στο Νταγκεστάν

Τέσσερις ισλαμιστές και δύο αστυνομικοί νεκροί στο Νταγκεστάν
RUSSIA-MILITANTS/ REUTERS/Grigory Dukor/File Photo

Τέσσερις αντάρτες και δύο αστυνομικοί έχασαν την ζωή τους εχθές σε ανταλλαγή πυρών στο Νταγκεστάν της Ρωσίας, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ τα οποία επικαλέστηκαν αστυνομικές πηγές.

Την ευθύνη για την επίθεση εναντίον της αστυνομίας στην περιοχή ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Η αστυνομία προχώρησε σε έφοδο σε διαμέρισμα στην πόλη Ντερμπέντ, αφού έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας αξιωματικός της αστυνομίας που κρατούσαν όμηρο οι ισλαμιστές πιθανόν ήταν νεκρός.

«Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου ολοκλήρωσαν μια ειδική επιχείρηση για την εξάλειψη των ανταρτών», δήλωσε πηγή στη ρωσική αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Τουλάχιστον τέσσερις αντάρτες εξοντώθηκαν», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των ανταλλαγών πυρών και άλλοι 15 τραυματίστηκαν, δήλωσε αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της περιοχής στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας που είχε απαχθεί επιβεβαιώθηκε πως είναι νεκρός, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικού της αστυνομίας που μετέδωσε το Ιντερφάξ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ του Ισλαμικού Κράτους μετέδωσε πως μαχητές της οργάνωσης ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία στο Ντερμπέντ και σκότωσαν τρεις από αυτούς. Δεν έκανε καμιά αναφορά περί απωλειών στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον των υπηρεσιών ασφαλείας στον Βόρειο Καύκασο, μια ανάστατη περιοχή της Ρωσίας με μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό, όπου βρίσκεται το Νταγκεστάν.

Ορισμένοι ισλαμιστές αντάρτες στο Νταγκεστάν—το οποίο γειτονεύει με την Τσετσενία, όπου η Ρωσία ενεπλάκη σε δύο πολέμους εναντίον αυτονομιστών τη δεκαετία του 1990—ορκίζονται πίστη στο ΙΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ