ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεκάδες ξένοι μαχητές σκοτώθηκαν στη Ντονέτσκ, σύμφωνα με τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεκάδες ξένοι μαχητές σκοτώθηκαν στη Ντονέτσκ, σύμφωνα με τη Ρωσία
Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε θέσεις των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων στην περιφέρεια Ντονέτσκ (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Ξένοι μαχητές, κυρίως Πολωνοί, που πολεμούσαν στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας, σκοτώθηκαν κοντά στην Κοσταντίνιβκα, στην περιφέρεια Ντονέτσκ, ανακοίνωσε η Μόσχα.

Η Λεγεώνα των Ξένων, ενταγμένη στον ουκρανικό στρατό, σπάνια δημοσιοποιεί πληροφορίες για τις απώλειές της και δεν δίνει κανένα στοιχείο για τη σύνθεσή της.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε επίσης θέσεις των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων κοντά στη Ζάιτσεφ, στην περιφέρεια Ντονέτσκ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τον Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Πυραυλικά πλήγματα προκάλεσαν βαριές απώλειες σε μονάδα του πυροβολικού κοντά στην πόλη Μικολάιφ (νότια), πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ωστόσο ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι επλήγησαν αποκλειστικά πολιτικές υποδομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν οκτώ θέσεις διοίκησης στις περιφέρειας Ντονέτσκ και Μικολάιφ και κατέστρεψαν επίσης αρκετές αποθήκες πυρομαχικών στη Ντονέτσκ.

Είναι αδύνατον οι πληροφορίες αυτές να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ