ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Η Ρωσία χρησιμοποιεί τις τιμές του φυσικού αερίου για να τρομοκρατήσει την Ευρώπη

Ζελένσκι: Η Ρωσία χρησιμοποιεί τις τιμές του φυσικού αερίου για να τρομοκρατήσει την Ευρώπη
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από την Ευρώπη να επιβάλλει περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας AP (Φωτογραφία αρχείου)

Πεπεισμένος ότι η Ρωσία σκόπιμα κόβει τις προμήθειες φυσικού αερίου για να επιβάλει τρομοκρατία με τις τιμές εναντίον της Ευρώπης, είναι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο ίδιος ζήτησε από την Ευρώπη να επιβάλλει περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

«Χρησιμοποιώντας τη Gazprom, η Μόσχα κάνει ό,τι μπορεί ώστε ο ερχόμενος χειμώνας να είναι όσο το δυνατόν πιο σκληρός για τις ευρωπαϊκές χώρες. Η τρομοκρατία πρέπει να λάβει απάντηση - να επιβληθούν κυρώσεις», δήλωσε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του αργά το βράδυ της Τρίτης.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα ο ίδιος δήλωσε, ότι η ρωσική πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού έδειξε, ότι η Μόσχα θα βρει τρόπους για να μην εφαρμοσθεί η συμφωνία για την εξαγωγή των σιτηρών, που επιτεύχθηκε με τα Ηνωμένα Εθνη, την Τουρκία και την Ουκρανία.

«Αυτό δεν αποδεικνύει παρά ένα πράγμα: Ό,τι και να λέει και να υπόσχεται η Ρωσία, θα βρει τρόπους για να μην το εφαρμόσει», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram.

Υπενθυμίζεται, ότι μία ημέρα μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη, Ρωσία και Ουκρανία για άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας προκειμένου να επιτραπεί η εξαγωγή σιτηρών, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την απεμπλοκή των αποθεμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ