ΚΟΣΜΟΣ

Σακίρα: Εισαγγελική πρόταση για επιβολή ποινής φυλάκισης 8 ετών για φοροδιαφυγή

Σακίρα: Εισαγγελική πρόταση για επιβολή ποινής φυλάκισης 8 ετών για φοροδιαφυγή
Αυτήν την εβδομάδα, η σταρ της ποπ απέρριψε πρόταση για συμβιβασμό του εισαγγελικού γραφείου για να κλείσει η υπόθεση (AP Photo/Daniel Cole, file)

Την επιβολή ποινής φυλάκισης 8 ετών και προστίμου 23 εκατομμυρίων ευρώ στην Κολομβιανή σουπερστάρ Σακίρα για υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ ζήτησε Ισπανός εισαγγελέας, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.

Τόσο το γραφείο του Ισπανού εισαγγελέα, όσο και οι εκπρόσωποι της Σακίρα δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την υπόθεση.

Αυτήν την εβδομάδα, η σταρ της ποπ απέρριψε πρόταση για συμβιβασμό του εισαγγελικού γραφείου για να κλείσει η υπόθεση στην οποία κατηγορείται για την μη πληρωμή φόρων από το 2012 μέχρι το 2014, χρονική περίοδο κατά την οποία η Σακίρα δήλωσε ότι δεν ζούσε στην Ισπανία.

Οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας υποστηρίζουν ότι η 44χρονη κατοικούσε στην Καταλονία την εποχή εκείνη. Ωστόσο, οι νομικοί εκπρόσωποί της επιμένουν ότι δεν ζούσε στην περιφέρεια αυτή της Ισπανίας -και γενικά στη χώρα- μέχρι το 2015 και έχει εκπληρώσει όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα της ποπ τραγουδίστριας εμπλέκεται σε υπόθεση που έχει να κάνει με φοροδιαφυγή, καθώς η ιστορία έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2018.

Η Σακίρα δεν είναι η μόνη που είχε ζητήματα με τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας. Κατά το πρόσφατο παρελθόν στην ίδια θέση έχουν βρεθεί αρκετοί συνάδελφοι του συζύγου της, όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Νεϊμάρ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και προπονητές όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Κάρλο Αντσελότι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ