ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Διαδηλωτές κατέλαβαν το κτήριο του Κοινοβουλίου στη Βαγδάτη

Ιράκ: Διαδηλωτές κατέλαβαν το κτήριο του Κοινοβουλίου στη Βαγδάτη
Οι διαδηλωτές εισήλθαν στην εξαιρετικά προστατευμένη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, όπου στεγάζονται κυβερνητικά ιδρύματα και πρεσβείες AP/Anmar Khalil

Για δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες, υποστηρικτές του κινήματος του σιίτη ηγέτη, Μοκτάντα Σαντρ, εισέβαλαν το Σάββατο στο ιρακινό Κοινοβούλιο.

Οι διαδηλωτές εισήλθαν στην εξαιρετικά προστατευμένη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, όπου στεγάζονται κυβερνητικά ιδρύματα και πρεσβείες, ανέφεραν ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν μαζί με τους διαδηλωτές μπήκε στο κτήριο της Βουλής.

Σημειώνεται πως οι υποστηρικτές του σιιτικού ηγέτη, Μοκτάντα Σαντρ, που εισέβαλαν στο ιρακινό Κοινοβούλιο στη Βαγδάτη σήμερα θα συνεχίσουν την κατάληψη του κτιρίου της Βουλής μέχρι νεωτέρας.

«Οι διαδηλωτές ανακοινώνουν καθιστική διαμαρτυρία (η οποία θα διαρκέσει) μέχρι νεωτέρας», ανέφερε το Κίνημα Σαδριστών σε μια σύντομη ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε σε δημοσιογράφους μέσω του WhatsApp.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, χιλιάδες διαδηλωτές κατέλαβαν για μικρό χρονικό διάστημα το κτίριο του Κοινοβουλίου διαδηλώνοντας ενάντια σε έναν υποψήφιο πρωθυπουργό που πρότειναν οι αντίπαλοι του Σαντρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ