ΚΟΣΜΟΣ

Τίγρης της Βεγγάλης που απειλείται με εξαφάνιση γεννήθηκε στην Κούβα

Τίγρης της Βεγγάλης που απειλείται με εξαφάνιση γεννήθηκε στην Κούβα
Η τίγρης της Βεγγάλης οδηγείται με μαθηματική βεβαιότητα στην εξαφάνιση λόγω της λαθροθηρίας και της αποψίλωσης των δασών EPA/ CHAMILA KARUNARATHNE

Ένα ακόμα άγριο αιλουροειδές γεννήθηκε στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο της Κούβας στην Αβάνα, περίπου ένα χρόνο αφότου τέσσερα από τα ριγέ και αξιολάτρευτα μωρά θηρία - ανάμεσά τους και μια εξαιρετικά σπάνια λευκή τίγρης της Βεγγάλης- κοσμούσαν τον χώρο.

Η γέννηση, που ανακοινώθηκε από τους φύλακες του ζωολογικού κήπου την Παρασκευή, έρχεται μετά από 20 χρόνια προσπάθειας για την αναπαραγωγή των αιλουροειδών που απειλούνται με εξαφάνιση.

Όλα τα μικρά γεννήθηκαν από τη Φιόνα και τον σύντροφό της, Γκάρφιλντ.

Δυστυχώς, η αρσενική τίγρης ήταν η μόνη που επέζησε από μια γέννα τεσσάρων, πριν από δύο εβδομάδες, καθώς τα αδέρφια του υπέφεραν από σοβαρά νευρολογικά προβλήματα και κατέληξαν.

Το νεογέννητο λιποβαρές αιλουροειδές δεν έχει ακόμα όνομα και νοσηλεύεται στο τμήμα τεχνητής αναπαραγωγής του ζωολογικού κήπου όπου φέρεται να είναι «ζωηρός».

Η τίγρης της Βεγγάλης οδηγείται με μαθηματική βεβαιότητα στην εξαφάνιση λόγω της λαθροθηρίας και της αποψίλωσης των δασών. Μόνο τον τελευταίο αιώνα, χάθηκε το 95% του πληθυσμού των τίγρεων και πλέον σε όλο τον κόσμο παραμένουν μόνο 4.000 του είδους να ζουν στη άγρια φύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ