ΚΟΣΜΟΣ

Επτά ύποπτους τζιχαντιστές συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές

Επτά ύποπτους τζιχαντιστές συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές
REUTERS

Επτά ύποπτους ως μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανάμεσα τους ένα δήμιο και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, συνέλαβαν σήμερα οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, οι επτά ύποπτοι, οι οποίοι είχαν εισέλθει πρόσφατα στην Τουρκία από τη Συρία συνελήφθησαν από μονάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων στο Ελαζίγ και τέθηκαν υπό κράτηση. Επιπλέον οι αρχές κατάσχεσαν και πολλά έγγραφα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ένα πρόσωπο που πιστεύεται ότι είναι ένας δήμιος του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος έχει πραγματοποιήσει "εκτελέσεις" στη Συρία για λογαριασμό της οργάνωσης και το οποίο αναφέρεται με τα αρχικά Φ.Σ..

Οι ύποπτοι φέρεται ότι οργάνωσαν πολλές συγκεντρώσεις με στόχο να στρατολογήσουν νέα μέλη για το Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Οι τουρκικές αρχές, οι οποίες κατηγορούνταν για καιρό ότι έκλειναν τα μάτια στις διασυνοριακές δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία, έχουν πολλαπλασιάσει από τον περασμένο χρόνο τις συλλήψεις στους κύκλους των τζιχαντιστών.

Στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών, έχουν φυλακισθεί 190 ύποπτοι ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα το Ανατολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ