ΚΟΣΜΟΣ

Βίσωνας 500 κιλών για κατοικίδιο

Βίσωνας 500 κιλών για κατοικίδιο
Facebook

Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε έναν βίσωνα 500 κιλών;

Τον Μάρτιο, η Κάρεν Σόεβ (Karen Schoeve) διέθεσε προς πώληση τον αγαπημένο της βίσωνα στην τιμή των 5.960 δολαρίων. Φαίνεται πως είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό καθώς δέχτηκε προσφορά 10.000 δολαρίων. Ωστόσο, η τεξανή αναφέρει στο CNN ότι δεν έχουν αξία τα χρήματα και ότι προτίθεται να δώσει τον βίσωνα σε κάποιον που θα τον νοιάζεται, θα του παρέχει συντροφιά και αγάπη.

Όπως τονίζει η Σόεβ, ο εφτάχρονος θηλυκός βούβαλος έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη επαφή με τους ανθρώπους, καθώς η ίδια ήταν κοντά του από τη στιγμή που γεννήθηκε. Παρ’όλο που έμενε έξω, έμπαινε και μέσα στο σπίτι της κάθε φορά που της το ζητούσε. Κάποιες φορές μάλιστα πήγαινε μπροστά στην πόρτα όταν φύσαγε πολύ και άνοιγε, όμως ποτέ δεν έμπαινε μέσα απρόσκλητη.

160515135716 02 bison for sale exlarge 169

«Ήταν απλά περίεργη. Της αρέσει να μυρίζει τα πάντα γύρω της», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Σόεβ είχε ένα όραμα όταν άνοιξε για πρώτη φορά το κέντρο φιλοξενίας ζώων με τον σύζυγό της, πριν δύο χρόνια. Δυστυχώς όμως χώρισαν και μαζί με το διαζύγιο χάθηκε και το όνειρό τους. Έπρεπε να μειώσει το χώρο, αφήνοντας το βίσωνα με πολύ λίγο χώρο ελεύθερο.

«Ήθελα να την κρατήσω όμως ήξερα ότι έπρεπε να την αφήσω να φύγει». Η Σόεβ έχει και άλλα ζώα στην κατοχή της, ανάμεσά τους και μερικά άλογα.

Μετά από μήνες έρευνας, τελικά βρήκε το κατάλληλο σπίτι για την αγαπημένη της, το οποίο απέχει λίγα μίλια μακριά.

Οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν μεγάλο οικόπεδο όπου το τεράστιο ζώο μπορεί να παίζει ανέμελο και με δύο νέους φίλους, δύο αγελάδες. «Όταν γνωρίστηκαν, μια από τις αγελάδες μάζεψε φύλλα και τα άφησε μπροστά του. Ήταν ένα ευγενικό καλωσόρισμα».

Ο βίσωνας μεταφέρθηκε στο νέο του σπίτι το Σάββατο και μάλιστα οι ιδιοκτήτες έδωσαν στη Σόεβ ένα κλειδί προσκαλώντας τη να πηγαίνει και να βλέπει την φίλη της όποτε θέλει.

Συγκινητική ήταν και η στιγμή που την άφησε στο νέο της σπίτι καθώς άρχισε να τρέχει προς τον φράχτη για να την αποχαιρετίσει.

«Ήρθε τρέχοντας μέχρι τον φράχτη και με κοίταξε. Ένοιωσα σαν να με ρωτούσε αν όλα είναι καλά», διηγείται με δάκρυα στα μάτια.

Housebroken bison sold on Craigslist, finds new home

By Amanda Jackson, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ