ΚΟΣΜΟΣ

Ανεξέλεγκτη φωτιά σε δάσος του Βερολίνου μετά από πολλαπλές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών

Ανεξέλεγκτη φωτιά σε δάσος του Βερολίνου μετά από πολλαπλές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών
Για την ώρα δεν έχει απειληθεί κατοικημένη περιοχή, αλλά η πυροσβεστική προειδοποίησε ότι η φωτιά θα μπορούσε να επεκταθεί περαιτέρω AP Photo/Martin Meissner

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα μεγαλύτερα δάση του Βερολίνου το πρωί της Πέμπτης, που προκλήθηκε από πολλαπλές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών της γερμανικής αστυνομίας.

Περίπου 100 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στο δάσος Γκρίνεβαλντ της γερμανικής πρωτεύουσας στα δυτικά της πόλης, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις και με εναέρια μέσα, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

«Μια πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο δάσος Γκρίνεβαλντ», δυτικά της πόλης, και «σημειώνονται εκρήξεις», υπογράμμισαν οι πυροσβέστες.

«Η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε μια επιφάνεια 15.000 τετραγωνικών μέτρων, αρχικά σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης και εξουδετέρωσης πυρομαχικών και εκρηκτικών της αστυνομίας και στη συνέχεια στο γύρω δάσος», πρόσθεσαν.

«Η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, η φωτιά συνεχίζει να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα μέσα στο δάσος», διευκρίνισε εκπρόσωπος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Για την ώρα δεν έχει απειληθεί κατοικημένη περιοχή, αλλά η πυροσβεστική προειδοποίησε ότι η φωτιά θα μπορούσε να επεκταθεί περαιτέρω λόγω των ξηρών συνθηκών του δάσους και της θερμοκρασίας που αναμένεται να ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου σήμερα, Πέμπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ