Ανεξέλεγκτη φωτιά σε δάσος του Βερολίνου μετά από πολλαπλές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών
Ανανεώθηκε:
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα μεγαλύτερα δάση του Βερολίνου το πρωί της Πέμπτης, που προκλήθηκε από πολλαπλές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών της γερμανικής αστυνομίας.
Περίπου 100 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στο δάσος Γκρίνεβαλντ της γερμανικής πρωτεύουσας στα δυτικά της πόλης, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις και με εναέρια μέσα, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.
«Μια πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο δάσος Γκρίνεβαλντ», δυτικά της πόλης, και «σημειώνονται εκρήξεις», υπογράμμισαν οι πυροσβέστες.
«Η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε μια επιφάνεια 15.000 τετραγωνικών μέτρων, αρχικά σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης και εξουδετέρωσης πυρομαχικών και εκρηκτικών της αστυνομίας και στη συνέχεια στο γύρω δάσος», πρόσθεσαν.
«Η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, η φωτιά συνεχίζει να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα μέσα στο δάσος», διευκρίνισε εκπρόσωπος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Για την ώρα δεν έχει απειληθεί κατοικημένη περιοχή, αλλά η πυροσβεστική προειδοποίησε ότι η φωτιά θα μπορούσε να επεκταθεί περαιτέρω λόγω των ξηρών συνθηκών του δάσους και της θερμοκρασίας που αναμένεται να ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου σήμερα, Πέμπτη.
Οι ταινίες της εβδομάδας: Το Παρίσι «κατακτά» τις ελληνικές αίθουσες
07:43
Δημοφιλής νεαρός ίνφλουενσερ δολοφονήθηκε σε απευθείας μετάδοση στο Μεξικό
07:34
Πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο ανέφερε εκρήξεις στο στενό του Ορμούζ
07:24
Φωτιά στο Καρύδι Λασιθίου - Εστάλη μήνυμα του 112 για ετοιμότητα
07:15