Ουγγαρία: Τρεις μετανάστες νεκροί από φωτιά στο βαν που τους μετέφερε
Ανανεώθηκε:
Τρεις μετανάστες σκοτώθηκαν και συνολικά 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν φορτηγό έπεσε σήμερα πάνω σε ένα άλλο όχημα και έπιασε φωτιά στη νότια Ουγγαρία, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Το βαν, το οποίο μετέφερε 15 μετανάστες, προσέκρουσε πάνω σε ένα άλλο όχημα αφού έκανε ελιγμούς για να αποφύγει σημείο ελέγχου της αστυνομίας και έπιασε φωτιά κοντά στο χωριό Μπότσα, 122 χλμ νότια της Βουδαπέστης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουγγρικής αστυνομίας που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.
Δύο από τους μετανάστες που επέβαιναν στο βαν σκοτώθηκαν επί τόπου και ο τρίτος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο. Έντεκα άτομα νοσηλεύονται.
Ο οδηγός, γεωργιανής υπηκοότητας, συνελήφθη. Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτός φέρεται να είναι μέλος κυκλώματος παράνομης εμπορίας ανθρώπων.
Περίπου 157.000 μετανάστες έχουν φτάσει στα ουγγρικά σύνορα από τις αρχές του 2022, αριθμός που καταγράφει αύξηση σε σχέση με το 2021, σύμφωνα με σύμβουλο του προέδρου Βίκτορ Όρμπαν.
Στο λιμάνι της Ύδρας σήμερα ο Μπραντ Πιτ: Τα εντυπωσιακά σκηνικά εποχής και το «ιστορικό» δελφίνι (vid)
09:39
Λαζαρίδης για δηλώσεις Δένδια: «Στο τέλος της ημέρας θα κριθούμε όλοι μας - Να μην ρίχνουμε νερό στον μύλο της εσωστρέφειας»
09:26
Μακάβριο μυστήριο 3.000 ετών: Ομαδικός τάφος με 77 ανθρώπους και...μία αγελάδα στη Σερβία
09:25
ΗΠΑ: Επίθεση με μαχαίρι στο Σιάτλ - Πέντε νεκροί ανάμεσά τους και ο δράστης (pic)
09:15