ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης για τα χτυπήματα στη Γάζα: Το Ισραήλ θα πληρώσει «βαρύ τίμημα»

Φρουροί της Επανάστασης για τα χτυπήματα στη Γάζα: Το Ισραήλ θα πληρώσει «βαρύ τίμημα»
Επιδρομές διάρκειας μιας εβδομάδας στη Γάζα ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός AP Photo/Fatima Shbair

Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν δήλωσε το Σάββατο ότι το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τις τελευταίες του επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Οι Ισραηλινοί θα πληρώσουν ένα ακόμη βαρύ τίμημα για το πρόσφατο έγκλημά τους», ανέφερε ο Χοσεΐν Σαλαμί, αναφερόμενος στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, καθώς συναντήθηκε με τον ηγέτη της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ζιάντ Αλ-Ναχάλα, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ιράν.

Σήμερα, ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τη Γάζα και Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν ρουκέτες κατά του Ισραήλ, μετά από μια ισραηλινή επιχείρηση κατά της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιδρομές που θα διαρκέσουν «μια εβδομάδα» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εντείνει τα πλήγματα κατά της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ.

Ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι ο στρατός «προετοιμάζεται για μια επιχείρηση διάρκειας μιας εβδομάδας» και «δεν διεξάγει επί του παρόντος διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός» μετά από αναφορές ότι η Αίγυπτος προσπαθεί να μεσολαβήσει για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στον παλαιστινιακό θύλακα όπου συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ