ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Έξι παιδιά ανάμεσα στα 29 θύματα - Σειρήνες πολέμου και στην Ιερουσαλήμ

Λωρίδα της Γάζας: Έξι παιδιά ανάμεσα στα 29 θύματα - Σειρήνες πολέμου και στην Ιερουσαλήμ
Ρουκέτες που εκτοξεύονται από Παλαιστίνιους μαχητές προς το Ισραήλ, στην πόλη της Γάζας, το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 AP Photo / Fatima Shbair

Είκοσι εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της κλιμάκωσης της βίας μεταξύ του Ισραήλ και της οργάνωσης «Ισλαμική Τζιχάντ», όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ η παλαιστινιακή οργάνωση επιβεβαίωσε πως ένα από τα στελέχη της σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

 

Στο μεταξύ, σειρήνες συναγερμού ήχησαν σήμερα στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, για πρώτη φορά από την κλιμάκωση της βίας με την οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ άκουσαν επίσης σύντομες εκρήξεις μακριά από το σημείο όπου βρίσκονταν. Σε σύντομη ανακοίνωση, ο στρατός ανέφερε ότι ήχησαν σειρήνες «στην περιοχή γύρω από την Ιερουσαλήμ», χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.

Με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει, το Ισραήλ πέτυχε σημαντικό πολεμικό πλήγμα σκοτώνοντας κι έναν δεύτερο ανώτερο αξιωματούχο.

«Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς θρηνούν τον ηγέτη τους Χαλίντ Μανσούρ, μέλος του συμβουλίου ασφαλείας και διοικητή του νότιου τομέα (της Λωρίδας της Γάζας) ο οποίος έγινε “μάρτυρας” ως αποτέλεσμα ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής χθες (Σάββατο)», αναφέρει η ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Οι «Ταξιαρχίες Αλ Κουντς» είναι το ένοπλο σκέλος της παλαιστινιακής οργάνωσης «Ισλαμική Τζιχάντ».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή είχε βρει τον θάνατο ο Ταϊσίρ Τζαμπάρι, φερόμενος επικεφαλής της «Ισλαμικής Τζιχάντ» στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός είχε συλλάβει ηγετικό στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης στη Δυτική Όχθη.

Σχεδόν 400 παλαιστινιακές ρουκέτες και όλμοι έχουν εκτοξευθεί κατά του Ισραήλ από την Παρασκευή, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα από τις ισραηλινές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ