ΚΟΣΜΟΣ

Λήξη καραντίνας για τον Τζο Μπάιντεν μετά και το δεύτερο αρνητικό τεστ κορωνοϊού

Λήξη καραντίνας για τον Τζο Μπάιντεν μετά και το δεύτερο αρνητικό τεστ κορωνοϊού
Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε παρουσιάσει το φαινόμενο «ριμπάουντ» του κορωνοϊού μετά τη λήψη αγωγής AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, διαγνώστηκε σήμερα, Κυριακή, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα αρνητικός στην Covid-19 και θα μπορεί πλέον να εκτελεί ξανά με φυσική παρουσία τα καθήκοντά του και να πραγματοποιεί προεδρικά ταξίδια, δήλωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

Στις 21 Ιουλίου ο 79χρονος πρόεδρος Μπάιντεν είχε διαγνωστεί θετικός στην Covid-19 και λίγο αφότου ανέρρωσε και βγήκε από την καραντίνα, βρέθηκε ξανά θετικός στις 30 Ιουλίου.

Ο προσωπικός γιατρός του προέδρου των ΗΠΑ έκανε λόγο για σπάνια περίπτωση «επιστροφής» της νόσου, η οποία παρατηρείται σε ένα μικρό ποσοστό ασθενών που λαμβάνουν το αντιικό φάρμακο Paxlovid.

Το Paxlovid είναι αντιιική θεραπεία που δρα μειώνοντας την ικανότητα του ιού να πολλαπλασιάζεται, επιβραδύνοντας έτσι την εξέλιξη της νόσου. Πρέπει να λαμβάνεται τις πρώτες ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων για να είναι αποτελεσματικό.

Συνιστάται στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα άτομα που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρή μορφή της νόσου, κατηγορία στην οποία εμπίπτει ο Αμερικανός πρόεδρος λόγω ηλικίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε παρουσιάσει ήπια συμπτώματα της νόσου.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Τι είναι το φαινόμενο ριμπάουντ - Ποιοι επανεμφανίζουν νόσηση και γιατί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ