ΚΟΣΜΟΣ

Σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο στη Γαλλία - Χιλιάδες οι εκτοπισμένοι

Σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο στη Γαλλία - Χιλιάδες οι εκτοπισμένοι
Η χώρα, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, αντιμετωπίζει κύματα καύσωνα και ξηρασία που έχουν προκαλέσει πολλές πυρκαγιές τους δύο τελευταίους μήνες SDIS 33 Service Audiovisuel via AP

Αντιμέτωπη με μεγάλες πυρκαγιές εξακολουθεί να βρίσκεταιη Γαλλία καθώς το μέτωπο στην περιοχή Ζιρόντ παραμένει καταστρέφοντας σπίτια και αναγκάζοντας την εκκένωση 10.000 κατοίκων, ορισμένοι από τους οποίους είχαν σκαρφαλώσει σε στέγες καθώς πλησίαζαν οι φλόγες.

Μαύροι και πορτοκαλί ουρανοί, σκοτεινοί από τον καπνό που αναβλύζει από τα δάση και φωτισμένοι από τις φλόγες, έγιναν ορατοί σε όλη την περιοχή καθώς οι φωτιές συνεχίζουν ανεξέλεγκτες παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών με την υποστήριξη αεροσκαφών.

Η Γαλλία, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, αντιμετωπίζει κύματα καύσωνα και ξηρασία που έχουν προκαλέσει πολλές πυρκαγιές τους δύο τελευταίους μήνες.

«Η φωτιά εξαπλώνεται και έχει επεκταθεί στο νομό Λαντ», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι τοπικές αρχές του οινοπαραγωγικού νομού Ζιρόντ, προσθέτοντας ότι έχουν κινητοποιηθεί 500 πυροσβέστες.

Ο νομός Ζιρόντ στη νοτιοδυτική Γαλλία επλήγη τον Ιούλιο από δύο πυρκαγιές που κατέστρεψαν περισσότερα από 20.000 στρέμματα δάσους και προκάλεσαν την απομάκρυνση σχεδόν 40.000 ανθρώπων.

Πυρκαγιές μαίνονται από την Τρίτη και σε άλλα μέρη της χώρας, όπως στους νότιους νομούς Λοζέρ και Αβερόν, όπου σχεδόν 6.000 στρέμματα έχουν ήδη καεί.

Μια άλλη πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στο νομό Μαιν-ε-Λουάρ στη δυτική Γαλλία, όπου 6.500 στρέμματα έχουν καεί και 5.000 απειλούνται, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ