Η λειψυδρία απειλεί την κτηνοτροφία στην Ελβετία - Αερογέφυρα για μεταφορά νερού σε διψασμένα ζώα
Ελικόπτερα του ελβετικού στρατού έχουν επιστρατευθεί για να μεταφέρουν νερό σε χιλιάδες διψασμένα ζώα που εκτρέφονται σε αγροκτήματα κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού στα αλπικά λιβάδια της χώρας.
Η χαμηλότερη βροχόπτωση φέτος οδήγησε τους κτηνοτρόφους να καλέσουν τον στρατό για να προμηθεύσει νερό στα ζώα τους και να αποτρέψει το ενδεχόμενο η ξηρασία να προκαλέσει ελλείψεις τροφής αργότερα στη διάρκεια της χρονιάς.
Μια επιχείρηση διάρκειας δύο εβδομάδων είναι τώρα σε εξέλιξη με ελικόπτερα Super Puma που πετάνε για να ξαναγεμίσουν τις σχεδόν άδειες δεξαμενές που χρησιμοποιούνται από αγρότες για τις αγελάδες τους, το γάλα των οποίων χρησιμοποιείται συνήθως για να παρασκευαστεί το τυρί Γκριγιέρ, και για άλλα ζώα όπως γουρούνια και κατσίκες.
«Υπάρχει τεράστια έλλειψη νερού φέτος», δήλωσε ο Φρέντερικ Μένετρι, διευθυντής γεωργίας στο καντόνι Φρίμπουργκ. «Έχει μεγάλη επίπτωση στα βοσκοτόπια, στην εκτροφή αλλά και στην πεδινή γεωργία».
Η CrediaBank συνοδοιπόρος Ελλήνων αθλητών στη διαδρομή προς την κορυφή
17:21
Έκτακτη ενημέρωση Κικίλια την Παρασκευή (6/2) στη Βουλή για την τραγωδία στη Χίο
17:20
Μητσοτάκης σε «Foreign Policy»: Συμφέρει Ευρώπη και ΗΠΑ μια win - win σχέση σε οικονομία και άμυνα
17:12
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στις 7 και 8 Φεβρουαρίου λόγω εκτέλεσης έργων
17:05