ΚΟΣΜΟΣ

FBI: Ο Άλεκ Μπάλντουιν πάτησε τη σκανδάλη του όπλου που σκότωσε τη Χαλίνα Χάτσινς

FBI: Ο Άλεκ Μπάλντουιν πάτησε τη σκανδάλη του όπλου που σκότωσε τη Χαλίνα Χάτσινς
O θάνατος της Χάτσινς αντιμετωπίζεται ως ατύχημα και που προκλήθηκε από πυροβολισμό στο στήθος AP/Erik Thomas

Μια έκθεση του FBI κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Άλεκ Μπόλντουιν πάτησε τη σκανδάλη του όπλου που σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς, στα γυρίσματα της ταινίας Rust, ενός γουέστερν του οποίου ήταν πρωταγωνιστής και παραγωγός, τον περασμένο Οκτώβριο.

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τον θάνατο της Χάτσινς στις 21 Οκτωβρίου, ο Μπόλντουιν δήλωσε ότι «δεν έχει ιδέα» πώς βρέθηκε μια αληθινή σφαίρα στο πλατό της ταινίας.

«Δεν θα σημάδευα ποτέ με όπλο οποιονδήποτε και δεν θα πατούσα τη σκανδάλη. Ποτέ», επέμεινε.

Ωστόσο, μια πρόσφατα ολοκληρωθείσα ιατροδικαστική έρευνα από το FBI αναφέρει ότι το εν λόγω όπλο δεν θα μπορούσε να είχε εκπυρσοκροτήσει χωρίς να έχει πατηθεί η σκανδάλη.

Το FBI εξέτασε όλες τις πτυχές του δυστυχήματος και τονίζει πως, σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο είδος όπλου δεν πρόκειται να απελευθερώσει σφαίρα αν τυχαία κάποιος πειράζει τον «κόκορά» του, ακόμα και αν δεν λειτουργεί σωστά.

Τα νέα αυτά ευρήματα εξετάστηκαν από τις αρχές του Νέου Μεξικού και μια περαιτέρω έκθεση χαρακτήρισε τον θάνατο της Χάτσινς ως ατύχημα και πως προκλήθηκε από πυροβολισμό στο στήθος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ