Πρωταθλητής Ευρώπης ο Απόστολος Χρήστου - Χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο
Ο Απόστολος Χρήστου έγινε πρωταθλητής Ευρώπης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο.
Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.
Ο Απόστολος Χρήστου έγινε είναι ο τέταρτος Ελληνας κολυμβητής που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης, καθώς σε έναν σπουδαίο τελικό στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, επικράτησε στην τελευταία χεριά κόντρα στον Ιταλό Τόμας Τσέκον.
Έτσι, ο Έλληνας πρωταθλητής με χρόνο 24.36 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας μάλιστα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο το διατηρούσε ο ίδιος με 24.39 από τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, στις 24 Ιουνίου.
Ο Χρήστου, πέτυχε τον μεγάλο του στόχο, μετά από τρία διαδοχικά χάλκινα μετάλλια στα 100μ. ύπτιο. Έγινε μάλιστα ο δεύτερος Ελληνας, μετά τον Αρη Γρηγοριάδη (2008 στο Αϊντχόφεν), που κερδίζει τον ευρωπαϊκό τίτλο στα 50μ. ύπτιο. Ο παλαίμαχος Θεσσαλονικιός κολυμβητής του Αρη είχε πάρει χρυσό και στα 100μ. ύπτιο το 2012, ενώ ο Ανδρέας Βαζαίος είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2016, στα 200μ. μικτή ατομική και η Άννα Ντουντουνάκη το 2021 στη Βουδαπέστη.
Ο Τσέκον, ο οποίος μέχρι την τελευταία χεριά φαινόταν να έχει το «πάνω χέρι» στην κούρσα, τερμάτισε δεύτερος σε 24.40 και πλέον περιμένει τα 100μ. (που αρχίζουν αύριο, ο τελικός την Τετάρτη) για να πάρει... ρεβάνς από τον Ελληνα πρωταθλητή. Την τρίτη θέση πήρε ο Γερμανός Ολε Μπράουνσβαϊχ με 24.68.
Δείτε την τρομερή κούρσα:
CNNi: Πετρελαιοφόρο υπό κυρώσεις διέσχισε το Ορμούζ, αψηφώντας τον αποκλεισμό του Τραμπ
22:00
Ταλαιπωρία... χιλιομέτρων στην επιστροφή εκδρομέων Πάσχα - Στην Κακιά Σκάλα το μεγαλύτερο πρόβλημα
21:48
Ντελίβερι στο Λευκό Οίκο με φιλοδώρημα 100 δολαρίων από τον Τραμπ (Pic-vid)
21:36
Μελόνι: Θεωρώ απαράδεκτες τις δηλώσεις Τραμπ για τον Πάπα
21:24