ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Τα σχολεία εξετάζουν την τριήμερη λειτουργία λόγω ενεργειακού και μισθολογικού κόστους

Βρετανία: Τα σχολεία εξετάζουν την τριήμερη λειτουργία λόγω ενεργειακού και μισθολογικού κόστους
Oι διευθύνσεις των σχολείων αναζητούν τρόπους εξοικονόμησης του λειτουργικού κόστους AP Photo/Alastair Grant

Το ενδεχόμενο τριήμερης ή τετραήμερης λειτουργίας εξετάζουν τα σχολεία της Βρετανίας ενόψει νέας σχολικής χρονιάς, λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου ενεργειακού κόστους, καθώς και των αυξήσεων στους μισθούς των εκπαιδευτικών. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, οι διευθύνσεις των σχολείων αναζητούν τρόπους εξοικονόμησης του λειτουργικού κόστους, δεδομένου του αυξανόμενου κόστους ενέργειας και μισθών των εκπαιδευτικών.

Οι αυξήσεις που θα δουν οι εκπαιδευτικοί από τις αρχές του επόμενου μήνα πρόκειται να προσθέσουν άλλη μία πίεση στα οικονομικά των σχολείων. Οι δάσκαλοι έχουν προειδοποιήσει ότι τα σχολεία βρίσκονται στα πρόθυρα μιας «πλήρους κρίσης». Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιοχές το ενεργειακό κόστος προβλέπεται να αυξηθεί κατά 300%.

Ο Μαρκ Τζόρνταν, διευθύνων σύμβουλος ενός οργανισμού που διαχειρίζεται 17 σχολεία στα Μίντλαντς και το Νόρφολκ, είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι είχε ακούσει συζητήσεις για μια «τριήμερη εβδομάδα» προκειμένου τα σχολεία να μειώσουν το λειτουργικό κόστος.

Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι το Creative Education Trust σκέφτεται να παγώσει τις προσλήψεις και να καταργήσει τα προγράμματα για την Covid-19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ