ΚΟΣΜΟΣ

Δύο πύραυλους Κρουζ εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα την ώρα που η Σεούλ καλεί σε διπλωματία

Δύο πύραυλους Κρουζ εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα την ώρα που η Σεούλ καλεί σε διπλωματία
Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την πόλη Οντσόν της δυτικής ακτής τα ξημερώματα της Τετάρτης South Korea Defense Ministry via AP, File (φωτογραφία αρχείου)

Στην εκτόξευση δύο πυραύλων Κρουζ προς δυτική κατεύθυνση προχώρησε σήμερα η Βόρεια Κορέα, όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την πόλη Οντσόν της δυτικής ακτής τα ξημερώματα της Τετάρτης, δήλωσε νοτιοκορεατική στρατιωτική πηγή.

Λεπτομέρειες σχετικά με την εμβέλεια ή το υψόμετρο τους δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.

Η τελευταία εκτόξευση έρχεται καθώς ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γελ, ο οποίος συμπληρώνει σήμερα εκατό ημέρες στην εξουσία, κάλεσε για διπλωματία με στόχο την οικοδόμηση βιώσιμης ειρήνης μεταξύ των αντιπάλων εν μέσω εντάσεων σχετικά με το επιταχυνόμενο οπλικό πρόγραμμα του Βορρά.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο κ. Γιουν είπε ότι δεν επιθυμεί την πολιτική αλλαγή στη Βόρεια Κορέα που επιφέρει τη βία και προέτρεψε τη Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στον διάλογο με στόχο την ανταλλαγή βημάτων αποπυρηνικοποίησης με οικονομικά οφέλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ