Δύο πύραυλους Κρουζ εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα την ώρα που η Σεούλ καλεί σε διπλωματία
Ανανεώθηκε:
Στην εκτόξευση δύο πυραύλων Κρουζ προς δυτική κατεύθυνση προχώρησε σήμερα η Βόρεια Κορέα, όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.
Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την πόλη Οντσόν της δυτικής ακτής τα ξημερώματα της Τετάρτης, δήλωσε νοτιοκορεατική στρατιωτική πηγή.
Λεπτομέρειες σχετικά με την εμβέλεια ή το υψόμετρο τους δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.
Η τελευταία εκτόξευση έρχεται καθώς ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γελ, ο οποίος συμπληρώνει σήμερα εκατό ημέρες στην εξουσία, κάλεσε για διπλωματία με στόχο την οικοδόμηση βιώσιμης ειρήνης μεταξύ των αντιπάλων εν μέσω εντάσεων σχετικά με το επιταχυνόμενο οπλικό πρόγραμμα του Βορρά.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο κ. Γιουν είπε ότι δεν επιθυμεί την πολιτική αλλαγή στη Βόρεια Κορέα που επιφέρει τη βία και προέτρεψε τη Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στον διάλογο με στόχο την ανταλλαγή βημάτων αποπυρηνικοποίησης με οικονομικά οφέλη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιστολή Πούτιν στον Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Ρωσία δεσμεύεται για επέκταση σχέσεων με τη Βόρεια Κορέα
Η Βόρεια Κορέα απορρίπτει τις εκκλήσεις του ΟΗΕ για τα πυρηνικά: «Χονδροειδής έλλειψη αμεροληψίας»
: Πρόγραμμα Μετεγκατάσταση: Ποιοι δικαιούνται έως 10.000 για να μετακομίσουν
01:00
Τουλάχιστον 15 νεκροί από σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με ταχύπλοο διακινητών ανοικτά της Χίου (vid)
00:52
Ανοίγουν 60.000 νέες θέσεις εργασίας από προγράμματα της ΔΥΠΑ - Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες
00:30
Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί την Τετάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Στο Μαξίμου τα αιτήματά τους
23:59