ΚΟΣΜΟΣ

Σε αναβρασμό η Γαλλία εξαιτίας των αλλαγών στα εργασιακά

Σε αναβρασμό η Γαλλία εξαιτίας των αλλαγών στα εργασιακά

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Γαλλία εξαιτίας μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων για τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στα εργασιακά. Αυτή τη στιγμή το κέντρο του Παρισιού έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι πως η αστυνομία απαγόρευσε σε ακτιβιστές που είχαν λάβει μέρος σε προηγούμενες διαδηλώσεις (στη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν επεισόδια) να λάβουν μέρους στις σημερινές κινητοποιήσεις.

france2

Πηγή:Reuters

Σύμφωνα με έγγραφο της Αστυνομίας, απαγορεύεται «σε συγκεκριμένα άτομα, που είχαν εντοπιστεί σε προηγούμενες διαδηλώσεις» την πρόσβαση στα σημεία των συγκεντρώσεων, σύμφωνα και με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έτσι κι αλλιώς ισχύει στη Γαλλία.

Σήμερα επτά συνδικάτα διοργανώνουν την έκτη διαδήλωση τους τελευταίους δύο μήνες ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος Ολάντ φαίνεται να επιμένει στην πολιτική του τονίζοντας πως «καλύτερα δυσάρεστος, παρά άπραγος».
Κάτι που έχει προκαλέσει την επιπλέον αντίδραση των συνδικάτων είναι το γεγονός πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να περάσει το νόμο με προεδρικό διάταγμα.

france3

Πηγη:Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ