ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στη Βενετία: Τουρίστες έκαναν σκι σε κανάλι - Τους επικήρυξε με ένα... δείπνο ο δήμαρχος

Οργή στη Βενετία: Τουρίστες έκαναν σκι σε κανάλι - Τους επικήρυξε με ένα... δείπνο ο δήμαρχος
Το βίντεο των «δύο αυταρχικών ανόητων» όπως τους χαρακτήρισε ο δήμαρχος, που τους δείχνει να κάνουν σερφ κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού, έκανε το γύρο του διαδικτύου Screen Grab

Τα προβλήματα των ιταλικών Αρχών με τους ατίθασους τουρίστες δεν έχουν σταματημό. Σαν να μην έφταναν οι βανδαλισμοί μνημείων και οι γυμνόστηθες φωτογραφήσεις σε ιστορικά αξιοθέατα, δύο τουρίστες στη Βενετία το τερμάτισαν… σερφάροντας.

Η κίνηση των αγνώστων προς το παρόν τουριστών που «βούτηξαν» σε κανάλι και έκαναν σερφ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου της Βενετίας, ο οποίος προσφέρει δείπνο σε όποιον μπορεί να εντοπίσει αυτούς που «γελοιοποιούν την πόλη».

Το βίντεο των «δύο αυταρχικών ανόητων» όπως τους χαρακτήρισε ο δήμαρχος, που τους δείχνει να κάνουν θαλάσσιο σκι κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού, έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Οι νεαροί άνδρες εντοπίστηκαν να αποφεύγουν γόνδολες και θαλάσσια λεωφορεία καθώς περιηγούνταν στον κεντρικό δρόμο της Βενετίας το πρωί της Πέμπτης, με πολλούς περαστικούς να τους παρακολουθούν έκπληκτοι.

Ένα από τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο δημοσιεύτηκε από τον Λουίτζι Μπρουνιάρο, δήμαρχο της Βενετίας, στο Twitter.

«Εδώ είναι οι δύο αυταρχικοί ανόητοι που κοροϊδεύουν αυτή την πόλη», έγραψε ο Μπρουνιάρο.

«Ζητώ από όλους να μας βοηθήσουν να τους εντοπίσουμε και να τους τιμωρήσουμε. Οι δήμαρχοι χρειάζονται επειγόντως περισσότερες εξουσίες όσον αφορά τη δημόσια ασφάλεια. Σε όσους τους εντοπίσουν, προσφέρω δείπνο».

Σύμφωνα με τον Guardian, ένα απόσπασμα κοινοποιήθηκε επίσης στον λογαριασμό Instagram της Venezia Non è Disneyland (Venice Isn't Disneyland), μιας ομάδας που δημιουργήθηκε από νεαρούς Βενετούς με στόχο την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών της πόλης.

Το βίντεο, υπό τον ήχο των Beach Boys και το τραγούδι "Surfin' USA" να παίζει στο βάθος, προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση. "Ντροπή", έγραψε ένας χρήστης του Instagram. «Πρέπει να διωχθούν από τη Βενετία ισόβια».

Άλλοι, ωστόσο, βρήκαν τον τρόπο τους αρκετά καλό. «Θέλω κι εγώ!» έγραψε ένας χρήστης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ