ΚΟΣΜΟΣ

Κάμερον: Δε θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα αν είναι οριακό το αποτέλεσμα

Κάμερον: Δε θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα αν είναι οριακό το αποτέλεσμα
REUTERS

Δε θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα αν το αποτέλεσμα εκείνου της 23ης Ιουνίου είναι οριακό, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης  Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που έχει προγραμματιστεί με θέμα την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η παρέμβαση του Κάμερον ήρθε ουσιαστικά σαν απάντηση στον ηγέτη του Κόμματος της Ανεξαρτησίας, Ναίτζελ Φάρατζ, ο οποίος δήλωσε πως αν το αποτέλεσμα είναι «κάτι σαν 52-48 υπέρ της παραμονής αυτό σημαίνει πως η ιστορία δεν έχει τελειώσει. Αν όμως η καμπάνια υπέρ της παραμονής αποσπάσει τα δύο τρίτα των ψήφων, αυτό θα σημαίνει το τέλος» , μεταδίδει το Reuters.

Σε εκδήλωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σχολίασε πως «αν ξεκινάς να ζητάς δεύτερο δημοψήφισμα πριν καν διεξαχθεί το πρώτο φαίνεται πως χάνεις τον πόλεμο των επιχειρημάτων. Είμαι ξεκάθαρος Το δημοψήφισμα είναι δημοψήφισμα. Συμβαίνει μια φορά σε μια γενιά, είναι μια μοναδική ευκαιρία και το αποτέλεσμα του είναι δεσμευτικό» κατέληξε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ