Ρωσικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Φινλανδίας
Ανανεώθηκε:
Δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-31 φέρεται να παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Φινλανδίας το πρωί της Πέμπτης κοντά στην παραλιακή πόλη Πόρβο στον Κόλπο της Φινλανδίας, ανακοίνωσε το φινλανδικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας στο υπουργείο Άμυνας Κριστιάν Βακούρι, η παραβίαση του φινλανδικού εναέριου χώρου σημειώθηκε στις 06:40 ώρα στην περιοχή Γκρίνουιτς (09:40 ώρα Ελλάδας) και τα αεροσκάφη κατευθύνονταν δυτικά, δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο Reuters.
Πρόσθεσε ακόμη ότι, τα αεροσκάφη παρέμειναν στον φινλανδικό εναέριο χώρο για δύο λεπτά.
«Το βάθος της φερόμενης παραβίασης του φινλανδικού εναέριου χώρου ήταν ένα χιλιόμετρο», είπε, αλλά δεν ανέφερε περισσότερες πληροφορίες για το αν τα αεροσκάφη συνοδεύτηκαν μέχρι την έξοδό τους από τον εναέριο χώρο.
Η φινλανδική πολεμική αεροπορία ταυτοποίησε τα αεροσκάφη και η συνοριοφρουρά ξεκίνησε έρευνα για την παραβίαση, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι τρία πολεμικά αεροπλάνα MiG-31E εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal μετακινήθηκαν και σταθμεύουν πλέον στη ρωσική περιφέρεια του Καλίνινγκραντ, έναν ρωσικό θύλακα στη ακτή της Βαλτικής ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μαχητικά αεροσκάφη της RAF σε Σουηδία και Φινλανδία για εκπαιδευτικές ασκήσεις
Ουκρανία: Νέα ρωσικά πλήγματα στο Ντονμπάς - Ανησυχία για πύραυλους σε πυρηνικό σταθμό
ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος διέγραψε ανάρτηση του αντιπροέδρου Βανς για τη γενοκτονία των Αρμενίων
22:26
Ανδρουλάκης: «Στις επόμενες εκλογές δεν κρίνεται το μέλλον του Μητσοτάκη αλλά των παιδιών σας»
22:17
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ
22:09
Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία ζητούν να μειωθεί το κόστος ενέργειας στην ΕΕ
21:57