Μακρόν: Στην Αλγερία για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων
Ανανεώθηκε:
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου στην Αλγερία, ανακοίνωσε σήμερα το Ελιζέ, μια επίσκεψη που έχει στόχο την επανεκκίνηση της εταιρικής σχέσης μεταξύ των δυο χωρών έπειτα από μήνες κρίσης.
«Το ταξίδι αυτό θα συμβάλλει στην εμβάθυνση της διμερούς σχέσης που έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στην ενίσχυση της γαλλο-αλγερινής συνεργασίας απέναντι στις περιφερειακές προκλήσεις και στη συνέχιση του έργου για να κατευναστούν οι μνήμες», δήλωσε η γαλλική προεδρία στο τέλος της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο Γάλλος πρόεδρος και ο ομόλογός του Αμπντελματζίντ Τεμπούν.
Ο Μακρόν αποδέχτηκε την πρόσκληση του Αλγερινού προέδρου Αμπντελματζίντ Τεμπούν, ανακοίνωσε το γραφείο του. Θα είναι το δεύτερο επίσημο ταξίδι του Μακρόν στη βορειοαφρικανική χώρα που διατηρεί στενούς επιχειρηματικούς δεσμούς με το Παρίσι.
Η μάχη των 3 εκατομμυρίων ψηφοφόρων και τα «δώρα» στη ΔΕΘ
07:10
Τρόμος στην Times Square: Νεκρή από αστυνομικά πυρά 49χρονη που μαχαίρωσε θανάσιμα 32χρονη
07:07
Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις - Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία
07:00
Χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς (01/09): Υψηλός κίνδυνος σε Αττική, Κρήτη, Κυκλάδες
06:45