Ιαπωνία: Εξετάζει την ανάπτυξη 1.000 τροποποιημένων πυραύλων, ικανών να πλήξουν Β. Κορέα και Κίνα
Ανανεώθηκε:
Η Ιαπωνία εξετάζει την ανάπτυξη 1.000 πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, ικανών να πλήξουν παράκτιες περιοχές της Βόρειας Κορέας και της Κίνας, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri.
Οι πύραυλοι θα είναι τροποποιημένοι, ώστε να επεκτείνουν το βεληνεκές τους από τα 100 χιλιόμετρα στα 1.000 χιλιόμετρα, αναφέρει το δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας που επικαλείται κυβερνητικές πηγές. Θα αναπτυχθούν κυρίως γύρω από τα νησιά Νανσέι, στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η Ιαπωνία έχει ενισχύσει τις αμυντικές της δαπάνες τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχει αποφύγει να αναπτύξει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που θα είναι ικανοί να πλήξουν στόχους σε άλλες χώρες.
Οι περιφερειακές εντάσεις κλιμακώθηκαν αυτόν τον μήνα μετά την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν. Το Πεκίνο εκτόξευσε πυραύλους κοντά στο νησί - το οποίο θεωρεί τμήμα της κινεζικής επικράτειας - αλλά και στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιαπωνία - Επέτειος της Χιροσίμα: Ο γ.γ. του ΟΗΕ προειδοποιεί την ανθρωπότητα για τα πυρηνικά όπλα
Ταϊβάν: Κλιμακώνονται οι στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας - Αντιδράσεις από ΗΠΑ και Ιαπωνία
Τουρκία: Κατασχέθηκαν 10.000 αντικείμενα ιστορικής αξίας - Ανάμεσά τους και ελληνικές αρχαιότητες
23:04
Δύο συλλήψεις για πυρκαγιά από αμέλεια στη Σπάρτη Λακωνίας και στο Σαραβάλι Αχαΐας
22:52
Πανελλήνιες 2026: Στην κορυφή οι δίδυμοι του ΓΕΛ Βουνάργου - Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισαν
22:43
Λουκέτο στο «Αλκατράζ με αλιγάτορες», στη φυλακή για μετανάστες στη Φλόριντα
22:34