ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στο Αρκάνσας: Τρεις αστυνομικοί ακινητοποίησαν και γρονθοκόπησαν ύποπτο

Σάλος στο Αρκάνσας: Τρεις αστυνομικοί ακινητοποίησαν και γρονθοκόπησαν ύποπτο
Απομακρύνθηκαν προσωρινά από τα καθήκοντά τους οι αστυνομικοί ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα CNNi

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Αρκάνσας των ΗΠΑ ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να χτυπάνε έναν ύποπτο κατά τη διάρκεια σύλληψης την Κυριακή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα ενώ οι τρεις αστυνομικοί απομακρύνθηκαν προσωρινά από τα καθήκοντά τους.

Δύο από τους αστυνομικούς στο βίντεο είναι αναπληρωτές του γραφείου του σερίφη της κομητείας Crawford και ο τρίτος είναι αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος Mulberry.

Το βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τους αστυνομικούς να συγκρατούν ένα άτομο στην άσφαλτο, και να ρίχνουν γροθιές στο πρόσωπο και του σώμα του ενώ ο ένας έχει πέσει πάνω του για να τον ακινητοποιήσει.

Μια γυναίκα που δεν φαίνεται στο βίντεο ακούγεται να λέει: «Μην τον δέρνεις. Χρειάζεται τα φάρμακά του».

Ο ένας αξιωματικός της λέει να φύγει και ο δεύτερος την διατάζει να μπει στο αυτοκίνητό της.

Το άτομο που δημοσίευσε το βίντεο στο διαδίκτυο είπε ότι η αδερφή της ήταν μάρτυρας του καβγά.

Ο σερίφης της κομητείας Crawford, Τζίμι Νταμάντε, είπε στο KHBS ότι ο ύποπτος φέρεται να απείλησε έναν υπάλληλο βενζινάδικου σε μια γειτονική πόλη.

Όταν εντοπίστηκε στο Mulberry, ο ίδιος σημείωσε ότι ο άνδρας ήταν αρχικά συνεργάσιμος, αλλά στη συνέχεια προσπάθησε να επιτεθεί στους αστυνομικούς.

Ο σερίφης συνέχισε λέγοντας ότι ο ύποπτος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και έπειτα στη φυλακή, ενώ ένας από τους άνδρες επιβολής του νόμου τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι κατά το επεισόδιο.

Η αστυνομία της Πολιτείας του Αρκάνσας αναγνώρισε τον ύποπτο ως τον Ράνταλ Γουόρσεστερ, 27 ετών, από το Goose Creek της Νότιας Καρολίνας, ο οποίος αντιμετωπίζει αρκετές κατηγορίες, ενώ του έχει επιβληθεί εγγύηση 15.000 δολαρίων.

«Σε σχέση με το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητήσαμε από την αστυνομία του Αρκάνσας να διεξαγάγει την έρευνα και οι δύο αστυνομικοί έχουν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας», ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Crawford.

Και ο τρίτος αστυνομικός βρίσκεται σε διοικητική άδεια μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Με πληροφορίες από: 2 Arkansas deputies suspended and 1 officer on administrative leave after video posted of violent encounter with man outside store

By Andy Rose and Hannah Sarisohn, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ