ΚΟΣΜΟΣ

Σήραγγα της Μάγχης: Απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες - Έμειναν εγκλωβισμένοι για πέντε ώρες

Σήραγγα της Μάγχης: Απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες - Έμειναν εγκλωβισμένοι για πέντε ώρες
«Ήταν σαν ταινία καταστροφής. Απλώς περπατούσες στην άβυσσο χωρίς να ξέρεις τι συνέβαινε», λέει μια επιβάτης Screengrab/Twitter

Απίστευτη ταλαιπωρία έζησαν επιβάτες τρένου που διέσχιζε τη σήραγγα της Μάγχης, καθώς παρέμειναν εγκλωβισμένοι για περίπου πέντε ώρες έπειτα από βλάβη. 

Το περιστατικό συνέβη αργά χθες Τρίτη, στη διάρκεια του δρομολογίου των 15:50 του Eurotunnel από το Καλαί προς το Φόλκστοουν.

Το τρένο παρουσίασε βλάβη και ο κόσμος περίμενε για ώρες για να βρεθεί λύση.

Τελικά, οι επιβάτες αναγκάστηκαν να περπατήσουν μέσα στην υποθαλάσσια σήραγγα με τις αποσκευές τους για να φτάσουν σε άλλο συρμό, ο οποίος και τους παρέλαβε.

Η εταιρεία του Eurotunnel επιβεβαίωσε ο συρμός των 15:50 σταμάτησε λόγω βλάβης, ενώ κατευθυνόταν προς τη Βρετανία.

Επιβάτης είπε στο πρακτορείο PA ότι 10 λεπτά μετά από την αναχώρηση, τα φώτα έσβησαν και το τρένο σταμάτησε.

«Η σήραγγα ήταν τρομακτική», είπε η 37χρονη Σάρα Φέλοους, από το Μπέρμιγχαμ στο πρακτορείο ειδήσεων της PA μετά το περιστατικό.

«Ήταν σαν ταινία καταστροφής. Απλώς περπατούσες στην άβυσσο χωρίς να ξέρεις τι συνέβαινε. Μια γυναίκα έκλαιγε στο τούνελ, μια άλλη γυναίκα που ταξίδευε μόνη, έπαθε κρίση πανικού», περιγράφει.

Ακόμη ένας ταξιδιώτη, ο Μάικλ Χάρισον, από το Κράνμπρουκ του Κεντ, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων PA:

«Μπήκαμε στη σήραγγα στις 3.50 μ.μ., και περίπου 10 λεπτά αργότερα τα φώτα έσβησαν και το τρένο σταμάτησε. Μας είπαν ότι έπρεπε να διερευνήσουν ένα πρόβλημα με τους τροχούς. Χρειάστηκε περίπου μιάμιση ώρα για να ερευνήσουν και προφανώς δεν βρήκαν τίποτα».

Ένας άλλος επιβάτης, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε: «Πολλοί άνθρωποι φρικάραν επειδή ήταν κάτω στη σήραγγα εξυπηρέτησης, είναι λίγο περίεργο... Ήμασταν κολλημένοι εκεί κάτω για τουλάχιστον πέντε ώρες».

Οι υπεύθυνοι ανέφεραν αρχικά στο Twitter ότι ένα τρένο είχε εμφανίσει κάποια βλάβη, ωστόσο τελικώς αποδείχτηκε πως επρόκειτο για λάθος συναγερμό και αυτό που είχε πρόβλημα ήταν τα... λαμπάκια, δηλαδή τα συστήματα προειδοποίησης του οδηγού.

Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν «σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλείας», ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο και διαθέτει το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τμήμα στον κόσμο (37,9 χιλιομέτρων).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ