ΚΟΣΜΟΣ

Σολτς: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία όσο χρόνο χρειασθεί

Σολτς: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία όσο χρόνο χρειασθεί
«Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε όπλα και να εκπαιδεύουμε τους ουκρανούς στρατιώτες στην χρήση των ευρωπαϊκών όπλων αιχμής» είπε ο Όλαφ Σολτς AP/Michael Sohn

Την διαβεβαίωση προς το Κίεβο ότι η Γερμανία θα υποστηρίξει την Ουκρανία «για όσο χρόνο χρειασθεί» απέναντι στην ρωσική επίθεση έδωσε ο καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της Ουκρανίας.

«Η Γερμανία στέκεται σθεναρά στο πλευρό της Ουκρανίας, σήμερα και για όσο διάστημα η Ουκρανία θα έχει ανάγκη την υποστήριξή μας», δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε όπλα (...) και να εκπαιδεύουμε τους ουκρανούς στρατιώτες στην χρήση των ευρωπαϊκών όπλων αιχμής», διευκρινίζει ο Ολαφ Σολτς αναφερόμενος στις νέες αποστολές όπλων που ανακοινώθηκε χθες από το Βερολίνο.

«Θα συνεχίσουμε τις κυρώσεις μας, θα υποστηρίξουμε οικονομικά την Ουκρανία και θα βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων πόλεων και χωριών», διαβεβαιώνει ο γερμανός καγκελάριος, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση, που διατυπώθηκε χθες για την οργάνωση στα τέλη του Οκτωβρίου στο Βερολίνο διεθνούς διάσκεψης για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

«Το γαλάζιο και το κίτρινο και η αστερόεσσα της Ευρώπης είναι συνδεδεμένες», τόνισε ο Σολτς αναφερόμενος στις σημαίες της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Αγαπητοί Ουκρανοί, η χώρα σας θα διώξει την μαύρη σκιά του πολέμου γιατί είναι δυνατή και γενναία και γιατί έχει φίλους στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο», καταλήγει. «Slava Ukraini» (Δόξα στην Ουκρανία).

Το Βερολίνο ανακοίνωσε χθες ότι θα αποστείλει στην Ουκρανία όπλα αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ, ανάμεσά τους συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Iris-T, βοηθητικά τανκς, εκτοξευτήρες ρουκετών, πυρομαχικά και συστήματα anti-drone.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ