ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζάκερμπεργκ συναντάται με εκπροσώπους των Συντηρητικών

Ο Ζάκερμπεργκ συναντάται με εκπροσώπους των Συντηρητικών
EPA / KAY NIETFELD

Συνάντηση με εκπροσώπους των Συντηρητικών πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, μετά τις κατηγορίες που δέχθηκε για διακρίσεις στο περιεχόμενο των ειδήσεων που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το θέμα δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας δημοσιογράφος που εργαζόταν στο Facebook δήλωσε στην ιστοσελίδα Gizmodo ότι εργαζόμενοι στην εταιρεία «παραλείπουν εσκεμμένα να ανεβάζουν ειδήσεις που ενδιαφέρουν αναγνώστες του Συντηρητικού Κόμματος στην κατηγορία των Trending Topics».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, ο Ζάκερμπεργκ αντιδρώντας στις κατηγορίες αυτές, αρνήθηκε ότι είναι αληθείς, παρά το γεγονός ότι σε ανακοίνωσή του το Facebook παραδέχεται πως το Trending Topics ελέγχεται από ανθρώπους και όχι από κάποιο αλγόριθμο.

Όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα το Facebook αναφέρεται ότι απεστάλησαν προσκλήσεις για τη συνάντηση, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, σε έξι εκπροσώπους των Συντηρητικών. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC, αρκετοί από αυτούς αρνήθηκαν την πρόσκληση του Ζάκερμπεργκ.

Ο Μάθιου Σλαπ, πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Συντηρητικών, δήλωσε ότι «Εμείς δεν πρόκειται να παραστούμε σε αυτή τη συνάντηση. Αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι δυνατόν να φτάσουμε σε επίλυση όλων των προαναφερόμενων ζητημάτων με μία και μόνο συνάντηση».

Από την πλευρά του, ο Γκλεν Μπεκ, ραδιοφωνικός παραγωγός και σχολιαστής, ο οποίος ήταν μεταξύ των ονομάτων της λίστας, δήλωσε ότι βρίσκει ενδιαφέρουσα την ιδέα να λάβει χώρα μια τέτοια συνάντηση.

«Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να τον κοιτάζω στα μάτια καθώς θα δίνει εξηγήσεις και θα ήταν πραγματική νίκη εάν καταφέρουμε να αποκτήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με αυτό το ισχυρό εργαλείο.

Ενώ είναι μια ιδιωτική επιχείρηση, υποστηρίζω το δικαίωμά τους να το λειτουργούν με όποιον τρόπο επιθυμούν, χωρίς κυβερνητική παρέμβαση, και θα ήταν θαυμάσιο εάν ένα εργαλείο όπως το Facebook επέλεγε με ανεξάρτητο τρόπο να έχει ως εταιρική αρχή την ελευθερία του λόγου και του συνεταιρίζεσθαι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ