ΚΟΣΜΟΣ

Θανατηφόρα παράσυρση στην Ολλανδία: Στους έξι οι νεκροί, επτά οι τραυματίες

Θανατηφόρα παράσυρση στην Ολλανδία: Στους έξι οι νεκροί, επτά οι τραυματίες
«Το φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που μετείχαν σε μπάρμπεκιου που είχε οργανωθεί στη γειτονιά τους», διευκρίνισε η αστυνομία του Ρότερνταμ JEFFREY GROENEWEG/ EPA/ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αυξάνεται ο δραματικός απολογισμός από τη θανατηφόρα παράσυρση στην Ολλανδία, με την ολλανδική αστυνομία να επιβεβαιώνει σήμερα ότι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά το δυστύχημα ενώ άλλοι επτά τραυματίστηκαν.

«Έχουμε τώρα έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν και επτά που τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά, μετά το χθεσινό δυστύχημα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Μίριαμ Μπόερς.

Ένας πρώτος απολογισμός του δυστυχήματος, που σημειώθηκε χθες βράδυ, έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου όταν το φορτηγό που έφερε ισπανικές πινακίδες ξέφυγε από την πορεία του σε δρόμο στο Ζουιντζιντσέντικ, περίπου 30 χιλιόμετρα νότια του Ρότερνταμ.

«Το φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που μετείχαν σε μπάρμπεκιου που είχε οργανωθεί στη γειτονιά τους», διευκρίνισε η αστυνομία του Ρότερνταμ σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter.

Φωτογραφίες που ελήφθησαν μετά το δυστύχημα επέτρεψαν να αναγνωριστεί ότι το φορτηγό ανήκει στην εταιρεία El Mosca, η οποία έχει την έδρα της στην Ισπανία.

Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο NOS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ