ΚΟΣΜΟΣ

Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν: «Ξέφραγο αμπέλι η Τουρκία με 10 εκατομμύρια μετανάστες»

Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν: «Ξέφραγο αμπέλι η Τουρκία με 10 εκατομμύρια μετανάστες»
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, λέγοντας πως τα σύνορα της Τουρκίας έχουν μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι», από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών που δέχεται η γειτονική χώρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχηγός του CHP (αξιωματική αντιπολίτευση) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε τουρκικό μέσο ενημέρωσης, υπογράμμισε πως στην Τουρκία πως σε αυτή βρίσκονται τουλάχιστον 10.000.000 μετανάστες.

Όπως εξήγησε, λαθρέμποροι οδηγούν τους ανθρώπους από τη Συρία, το Αφγανιστάν και τις χώρες της Αφρικής στα ενδότερα της Τουρκίας έτσι ώστε στη συνέχεια αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά να τους «διοχετεύσουν» στο εξωτερικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως είναι γνωστό, ο πρώτος «στόχος» των διακινητών είναι η Ελλάδα.

«Στην Τουρκία έχουμε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Ανάμεσά τους είναι Σύροι, Αφγανοί, Αφρικανοί με την πλειοψηφία αυτών να είναι από τη Συρία. Τα σύνορά μας έχουν μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι. Σήμερα, αν δώσετε χρήματα, οι λαθρέμποροι μπορούν να σας φέρουν και να σας πάνε οπουδήποτε. Αυτή η κυβέρνηση δεν ελέγχει, ούτε το κράτος, ούτε τα σύνορα. Τα σύνορα της Τουρκίας είναι ξέφραγο αμπέλι. Δίνετε χρήματα και μπορείτε να φέρεται οποιονδήποτε. Δίνεται χρήματα και αποφυλακίζετε οποιονδήποτε και τον πάτε στο εξωτερικό», είπε μεταξύ άλλων ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ