ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του μετά από 40 χρόνια

Αυστραλία: Κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του μετά από 40 χρόνια
Η υπόθεση αναδείχτηκε σε ένα podcast που τράβηξε την παγκόσμια προσοχή, με την έρευνα να ανοίγει ξανά JOEL CARRETT/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας Αυστραλός κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του αφού η εξαφάνισή της έγινε θέμα σε ένα πολύ δημοφιλές podcast.

Επί δεκαετίες υπήρχαν πολλές εικασίες για την εξαφάνιση της συζύγου του Κρις Ντάουσον, Λινέτ το 1982. Το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ ενώ ήταν ελεύθερος για 40 χρόνια παρότι υπήρχαν στοιχεία που να τον έδειχναν ως υπεύθυνο.

Ο Ντάουσον κατηγορήθηκε για πρώτη φορά το 2018 αφού ένα podcast τράβηξε την παγκόσμια προσοχή, με την έρευνα να ανοίγει ξανά.

Ο 74χρονος αρνείται ότι σκότωσε την γυναίκα, υποστηρίζοντας ότι είχε εγκαταλείψει αυτόν και τα δύο παιδιά τους πιθανώς για να ενταχθεί σε μια θρησκευτική ομάδα.

Σύμφωνα με το BBC, κατά την έκδοση της ετυμηγορίας του σήμερα, Τρίτη, ο δικαστής Ίαν Χάρισον είπε ότι τα στοιχεία εναντίον του είναι «πειστικά».

Ο δικαστής διαπίστωσε ότι ο άνδρας είχε «εμμονή» με την έφηβη μπέιμπι σίτερ του, και την ήθελε ως «αντικαταστάτη» της συζύγου του.

Ο Ντάουσον φέρεται να είχε απελπιστεί καθώς τα προηγούμενα σχέδια να εγκαταλείψει τον γάμο του απέτυχαν ενώ η έφηβη ήθελε να τερματίσει τη σχέση τους, σημείωσε ο δικαστής. Τότε φαίνεται πως τα έχασε και σκότωσε τη γυναίκα του αφήνοντας τα παιδιά του χωρίς μητέρα.

Το podcast, που δημιουργήθηκε από τον ερευνητή ρεπόρτερ Hedley Thomas, με τίτλο The Teacher's Pet έγινε viral με εκατομμύρια κόσμο να το παρακολουθεί και να ζητά δικαίωση για την Λινέτ.

Σε αυτό ο ρεπόρτερ αποκάλυψε πως υπάρχουν νέα στοιχεία που δείχνουν πως ο 74χρονος σκότωσε τη γυναίκα του για να συνεχίσει τη σχέση με πρώην μαθήτριά του.

Το podcast επίσης ανέδειξε λάθη που είχαν κάνει οι Αρχές στην υπόθεση και την αποτυχία της εισαγγελίας να τον κατηγορήσει παρά τα στοιχεία που υπήρχαν που τον έδειχναν υπεύθυνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ