ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νεκρή 14χρονη από σφοδρή κακοκαιρία στο Μίσιγκαν - Εκτεταμένο μπλακάουτ

ΗΠΑ: Νεκρή 14χρονη από σφοδρή κακοκαιρία στο Μίσιγκαν - Εκτεταμένο μπλακάουτ
Στο Μονρό, μια 14χρονη υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρο καλώδιο που -λόγω των ισχυρών ανέμων- είχε πέσει στον δρόμο έξω από το σπίτι της AP Photo/Rogelio V. Solis

Ένα 14χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του και εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι του Μίσιγκαν έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς η καταιγίδα που έπληξε την αμερικανική πολιτεία ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Οι διακοπές ηλεκτροδότησης επηρέασαν περισσότερα από 375.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανακοίνωσαν το πρωί της Τρίτης οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεκάδες σχολεία στο νοτιοανατολικό τμήμα του Μίσιγκαν, συμπεριλαμβανομένων περίπου 20 στο Ντιτρόιτ, υποχρεώθηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω του μπλακάουτ.

Στο Μονρό, μια 14χρονη υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρο καλώδιο που -λόγω των ισχυρών ανέμων- είχε πέσει στον δρόμο έξω από το σπίτι της. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την κρατήσουν στη ζωή, η 14χρονη κατέληξε.

Καταιγίδες έπληξαν επίσης περιοχές του Ιλινόι, της Ιντιάνα και του Οχάιο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Οχάιο, μια γυναίκα σκοτώθηκε από πτώση δέντρου.

Η DTE Energy κατέγραψε ζημιές σε 3.300 γραμμές ηλεκτροδότησης και ενημέρωσε ότι έστειλε συνεργεία από άλλες πολιτείες για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατόν. Εκτίμησε πως μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 80% των πελατών της που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Από την πλευρά της, η Consumers Energy ανακοίνωσε πως 111.000 πελάτες της παρέμεναν χωρίς ρεύμα το πρωί της Τρίτης, αφού στη διάρκεια της νύχτας τα συνεργεία είχαν αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση περίπου 40.000 νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ