ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή χαλαζόπτωση στην Ισπανία – Νεκρό ένα βρέφος 20 μηνών

Ισχυρή χαλαζόπτωση στην Ισπανία – Νεκρό ένα βρέφος 20 μηνών
Βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν να καλυφθούν κάτω από υπόστεγα εξαιτίας της ξαφνικής χαλαζόπτωσης στο ισπανικό χωριό Λα Μπισμπάλ ντ’Εμπορντά screen grab από βίντεο

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την Τρίτη την περιοχή της Καταλονίας στην Ισπανία, με το χαλάζι που είχε το μέγεθος μιας μικρής μπάλας, να σκοτώνει ένα βρέφος και να τραυματίζει περίπου 50 άλλους ανθρώπους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.

Βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν να καλυφθούν κάτω από υπόστεγα εξαιτίας της ξαφνικής χαλαζόπτωσης στο ισπανικό χωριό Λα Μπισμπάλ ντ’Εμπορντά.

Η χαλαζόπτωση ξεκίνησε την ώρα που μια μπάντα έπαιζε μουσική στην ταράτσα ενός τοπικού ξενοδοχείου, προκαλώντας χάος, όπως ανέφερε ο μουσικός Σίκους Καρμπονέλ στο Reuters.

«Προκλήθηκε χάος, με μικρά αγόρια και κορίτσια να τρέχουν τριγύρω μόνα τους, ενώ κάποιοι γονείς άρπαξαν τα παιδιά τους. Ένα κομμάτι χαλάζι έσκισε το κάλυμμα και είπα στο γκρουπ μου πως είτε θα μπούμε μέσα στο εστιατόριο ή κάποια από αυτές τις μπάλες του τένις θα προσγειωνόταν πάνω μας και δεν θα τα καταφέρναμε», δήλωσε ο Καρμπονέλ.

Το σπάσιμο των οστών και οι μώλωπες ήταν τα πιο κοινά τραύματα που προκλήθηκαν από την ξαφνική χαλαζόπτωση. Ένα βρέφος 20 μηνών βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ένα κομμάτι χαλάζι έπεσε πάνω στο κεφάλι της.

«Είχαμε το τραγικό περιστατικό ενός μικρού κοριτσιού το οποίο χτυπήθηκε από το χαλάζι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για εκείνη και πέθανε σήμερα. Ήταν ένα τρομερό δυστύχημα», ανέφερε ο δήμαρχος του χωριού.

Οι χαλαζοπτώσεις σπάνια σκοτώνουν ή τραυματίζουν ανθρώπους, καθιστώντας τη χαλαζόπτωση αυτή εντελώς ασυνήθιστη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη χαλαζόπτωση που έχει πλήξει την Ισπανία από το 2002 σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Καταλονίας.

Οι καταιγίδες που προκάλεσαν το χαλάζι πυροδοτήθηκαν από ένα ψυχρό μέτωπο που πλησίαζε τη Δυτική Ευρώπη από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ