ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Δύο επικαιροποιημένα εμβόλια στη μάχη κατά της «Όμικρον»

Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Δύο επικαιροποιημένα εμβόλια στη μάχη κατά της «Όμικρον»
24 ώρες μετά την έγκριση από τον FDA, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός ενέκρινε τα επικαιροποιημένα εμβόλια της Pfizer και της Moderna AP

Άνοιξε ο δρόμος για δύο επικαιροποιημένα εμβόλια, για την παραλλαγή Όμικρον της Covid -19, έδωσε σήμερα Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την έγκριση από τον FDA, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός ενέκρινε τα επικαιροποιημένα εμβόλια της Pfizer και της Moderna τα οποία παρέχουν ευρύτερη προστασία κατά της COVID-19 και των παραλλαγών της.

Υπενθυμίζετια πως οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ενέκριναν εχθές, Τετάρτη, τη νέα έκδοση των εμβολίων κατά της Covid-19 των φαρμακοβιομηχανιών Pfizer και Moderna που στοχεύει ειδικά την παραλλαγή Όμικρον, προκειμένου να αρχίσει γρήγορα μια νέα εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόσεων.

Είναι η πρώτη φορά που επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Covid-19 λαμβάνουν έγκριση για έκτακτη χρήση στις ΗΠΑ.

Τα δύο επικαιροποιημένα εμβόλια εγκρίνονται για μια αναμνηστική δόση, για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω για το εμβόλιο της Pfizer εφόσον έχουν περάσει τουλάχιστον δύο μήνες από τότε που έλαβαν την τελευταία αναμνηστική δόση, και από την ηλικία των 18 ετών για το εμβόλιο της Moderna, διευκρίνισε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σε ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ