ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική αεροπορία Αιγύπτου: Πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για συντριβή

Πολιτική αεροπορία Αιγύπτου: Πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για συντριβή
REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιώσει την συντριβή του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε τα ξημερώματα από τα ραντάρ, πάνω από την Μεσόγειο.

Νωρίτερα αρκετά διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε την συντριβή του αεροσκάφους στην θάλασσα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της αεροπορίας, οι οποίοι μίλησαν off the record, το αεροσκάφος είναι πιθανό να έχει συντριβεί. Ωστόσο, οι έρευνες διάσωσης δεν έχουν βρει οποιοδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτό το ενδεχόμενο.

Σύγχυση επίσης επικρατεί σχετικά με το σήμα κινδύνου που εντόπισε ο αιγυπτιακός στρατός. Η EgyptAir, δήλωσε με ανακοίνωσή της ότι ο στρατός έλαβε σήμα πάνω από μια ώρα μετά την αναμενόμενη ώρα προσγείωσης ου αεροσκάφους. Ο στρατός διέψευσε με ανακοίνωσή του την λήψη οποιουδήποτε σήματος.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας αναμένεται να παραχώρησει συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιου του Καΐρου στις 13:30 τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδος).

Την ίδια ώρα ο αιγύπτιος πρωθυπουργός Σερίφ Ισμαήλ είπε πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη κι ότι είναι νωρίς να αποκλειστεί ή να επιβεβαιωθεί οποιοδήποτε σενάριο, ακόμη και αυτό της τρομοκρατίας.

«Οι έρευνες εντοπισμού βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή που πιστεύεται ότι έχασε την επαφή,» δήλωσε στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο του Καΐρου.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν θα μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατίας, ο Ισμαήλ είπε : «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα αυτή την ώρα ή να επιβεβαιώσουμε οτιδήποτε. Όλες οι επιχειρήσεις έρευνας πρέπει να ολοκληρωθούν ώστε να γνωρίζουμε τα αίτια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ