Τουρκία: Προφυλακίστηκε η βουλευτής του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος, Σεμρά Γκιουζέλ
Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση μιας βουλευτή του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) με κατηγορία που σχετίζεται με την τρομοκρατία, όπως δήλωσαν η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και ο δικηγόρος της, ενώ το κόμμα της χαρακτήρισε την προφυλάκιση ως παράνομη και ανήθικη.
Η Σεμρά Γκιουζέλ, είναι μέλος του HDP, ενώ η κοινοβουλευτική ασυλία της άρθηκε τον Μάρτιο, μετά από τη δημοσιοποίηση παλαιών φωτογραφιών της με έναν ένοπλο του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) από τουρκικά ΜΜΕ.
Για την ίδια, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της συμμετοχής της σε τρομοκρατική οργάνωση.
Η Γκιουζέλ συνελήφθη την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, ενώ δικαστήριο εξέδωσε χθες απόφαση για την προφυλάκισή της μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης της, σύμφωνα με την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και την εισαγγελική εντολή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ωμές απειλές της Τουρκίας για τα νησιά - Η Ελλάδα απογυμνώνει την Άγκυρα έναντι των εταίρων
Υπουργείο Εξωτερικών: Εξωφρενικός ο κατήφορος της Άγκυρας - Θα ενημερώσουμε τους συμμάχους
ΚΚΕ: Η εμπλοκή στον πόλεμο βαφτίζεται από τον πρωθυπουργό «εθνικό συμφέρον»
19:17
Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Τα αποθέματα πετρελαίου θα αρχίσουν σύντομα να διατίθενται στις αγορές
19:06
Ισραήλ: «Δεν υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού αναχαίτισης» πυραύλων
18:59
Δεν ζητήσαμε ποτέ εκεχειρία και διαπραγματεύσεις δηλώνει το Ιράν - Πυραυλικά χτυπήματα σε Ισραήλ, Κουβέιτ και Τεχεράνη
18:50