Τουρκία: Προφυλακίστηκε η βουλευτής του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος, Σεμρά Γκιουζέλ
Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση μιας βουλευτή του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) με κατηγορία που σχετίζεται με την τρομοκρατία, όπως δήλωσαν η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και ο δικηγόρος της, ενώ το κόμμα της χαρακτήρισε την προφυλάκιση ως παράνομη και ανήθικη.
Η Σεμρά Γκιουζέλ, είναι μέλος του HDP, ενώ η κοινοβουλευτική ασυλία της άρθηκε τον Μάρτιο, μετά από τη δημοσιοποίηση παλαιών φωτογραφιών της με έναν ένοπλο του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) από τουρκικά ΜΜΕ.
Για την ίδια, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της συμμετοχής της σε τρομοκρατική οργάνωση.
Η Γκιουζέλ συνελήφθη την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, ενώ δικαστήριο εξέδωσε χθες απόφαση για την προφυλάκισή της μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης της, σύμφωνα με την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και την εισαγγελική εντολή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ωμές απειλές της Τουρκίας για τα νησιά - Η Ελλάδα απογυμνώνει την Άγκυρα έναντι των εταίρων
Υπουργείο Εξωτερικών: Εξωφρενικός ο κατήφορος της Άγκυρας - Θα ενημερώσουμε τους συμμάχους
Κρήτη: Ήχησε το 112 στην Ιεράπετρα - «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»
15:21
Σαμαράς: Διπλό χτύπημα για Σκόπια και Βουλγαρία - «Δεν είναι αυτή η Ελλάδα»
15:11
Για τρίτη ημέρα «χτυπά» την Κρήτη η κακοκαιρία: Διαδοχικά μηνύματα του 112 και τεράστιες καταστροφές
15:06
Β. Κορέα: Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς
15:06