ΚΟΣΜΟΣ

Tαϊβάν: Εβδομάδα στρατιωτικών γυμνασίων με πραγματικά πυρά

Tαϊβάν: Εβδομάδα στρατιωτικών γυμνασίων με πραγματικά πυρά
Στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά ξεκίνησαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν (AP Photo/Chiang Ying-ying) / Φωτογραφία αρχείου

Στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν προκειμένου να δοκιμαστεί το αξιόμαχο διαφόρων μονάδων του Πεζικού, των Τεθωρακισμένων και πτερυγών επιθετικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Τα γυμνάσια, που γίνονται ανά τρίμηνο, θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη, διευκρίνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της νήσου.

Πιο συγκεκριμένα, διεξάγονται στην κομητεία Πινγκτούνγκ (νότια) και μεταξύ άλλων θα λάβουν μέρος και ελικόπτερα AH-1W Super Cobra και AH-64E Apache.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που διεξάγονται ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν, μετά την επίσκεψη της νήσου από την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, πριν από ένα μήνα, προκαλώντας την οργή της Κίνας.

Ως αντίδραση, ο κινεζικός στρατός διεξήγαγε τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια που έχει πραγματοποιήσει έως τώρα στο στενό της Ταϊβάν, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη, πλοία και πυραύλους. Αρκετοί αναλυτές είδαν τα γυμνάσια αυτά ως «πρόβα αποκλεισμού» της Ταϊβάν.

Η νήσος των 23 εκατομμυρίων κατοίκων, με δική της κυβέρνηση, ζει υπό τη μόνιμη απειλή στρατιωτικής εισβολής της Κίνας. Το Πεκίνο θεωρεί τη νήσο αποσκιρτήσασα κινεζική επαρχία, προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα στο μέλλον, διά της βίας αν χρειαστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ