ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Νεκρός 19χρονος Παλαιστίνιος από τα πυρά του ισραηλινού στρατού

Δυτική Όχθη: Νεκρός 19χρονος Παλαιστίνιος από τα πυρά του ισραηλινού στρατού
Έπειτα από μια σειρά αντιισραηλινών επιθέσεων τον Μάρτιο ο ισραηλινός στρατός έχει αυξήσει τις επιχειρήσεις του στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης AP Photo/Mahmoud Illean

Ένας 19χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από τα πυρά του ισραηλινού στρατού κοντά στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο Τάχερ Μοχάμεντ Ζακαρνέχ «σκοτώθηκε» από τις ισραηλινές δυνάμεις στην Καμπατίγια, επισήμανε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι ο νεαρός «τραυματίστηκε από σφαίρες στο κεφάλι, το δεξί πόδι και τον αριστερό μηρό» προτού υποκύψει.

Έπειτα από μια σειρά αντιισραηλινών επιθέσεων τον Μάρτιο ο ισραηλινός στρατός έχει αυξήσει τις επιχειρήσεις του στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, κυρίως στη Ναμπλούς και την Τζενίν όπου δραστηριοποιούνται πολλές ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Στη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών, που έχουν στόχο τη σύλληψη υπόπτων σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ξεσπούν συχνά επεισόδια με τους κατοίκους.

Ο στρατός του Ισραήλ επισήμανε σε ανακοίνωσή του ότι τη νύκτα της Κυριακής και σήμερα το πρωί πραγματοποίησε «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στις Τζενίν και Καμπατίγια, στη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν πέντε «ύποπτοι».

«Στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης σημειώθηκαν βίαιες ταραχές. Οι ταραξίες έριξαν πέτρες, εκρηκτικούς μηχανισμούς, βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων και ακούστηκαν πυρά. Οι στρατιώτες απάντησαν ανοίγοντας πυρ», πρόσθεσε ο στρατός, διευκρινίζοντας ότι πυρά έπληξαν Παλαιστίνιους, αλλά χωρίς να σχολιάσει την περίπτωση του Ζακαρνέχ.

Αργά χθες, Κυριακή, τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν «ελαφρά» από «εκρηκτικό μηχανισμό» ο οποίος ερρίφθη εναντίον φυλακίου στο Νάμπι Σάλεχ, κοντά στη Ραμάλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ